TÜSİAD'tan Toptan‘a sürpriz ziyaret

TÜSİAD Başkanı A.Doğan Yalçındağ, TBMM Başkanı Toptan'ı Meclis'teki makamında ziyaret ederek, barış ve diyalog üzerine yaptıkları çağrı üzerine bir görüşme yaptı.

TÜSİAD'tan Toptan‘a sürpriz ziyaret
TÜSİAD'tan Toptan‘a sürpriz ziyaret
GİRİŞ 27.03.2008 10:00 GÜNCELLEME 27.03.2008 10:00
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Köksal Toptan'ın makamında gerçekleşen görüşmede bir açıklama yapan Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD'ın barış ve diyalog üzerine daha önce bir çağrıda bulunduğunu, ardından da sivil toplum örgütleriyle biraraya geldiklerini hatırlattı.

Bu çalışmaların bir uzantısı olarak Meclis Başkanı Toptan'ı ziyaret ettiklerini dile getiren Yalçındağ, 'Kendimizi bu süreçte sorumlu olarak hissediyoruz. En büyük sorumluluklardan biri de Sayın Başkan'a ait. O yüzden bugün burda tüm bu konuları iştişare etmek için knedisini ziyaret ettik' diye konuştu.

TBMM Başkanı Köksal Toptan da hafta başından beri Türkiye'de her kesimden sağduyu sesleri çıktığını belirterek, 'Bunun öncülüğünü TÜSİAD yapmaktadır, TOBB yapmaktadır, diğer sivil toplum örgütleri yapmaktadır' dedi.

Salı günü siyasi parti liderlerinin yaptığı grup konuşmalarına tek tek bakıldığında da bu sağduyu çağrılarına olumlu yaklaşımların olduğunun görülebileceğini vurgulayan Toptan, 'Bunun hem çağrıyı yapanlar, hem de hepimiz için, herkes için cesaret verici olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman Türkiye gibi çabuk büyüyen bir ülkenin olağan karşılanması gereken zorluklarına karşılık, tıkanmadan mutlaka bir çıkış yolu aramak ve bulmak artık bizim önemli bir özelliğimiz haline geldi diye düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu yana çok sıkıntılı dönemler geçirdi. Ama çok şükür ki bunların hepsinden başarı ile çıkmasını becerebilen hareketleri hemen arkasından yapmasını bildi' şeklinde konuştu.

Dünyada global bir ekonomik kriz yaşandığını, Türkiye'nin bundan en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu dile getiren Toptan, 'İçerde siyasi gerginlik zaman zaman tırmandı. Bunlara rağmen Türkiye'nin AB üyeliği hedefinden bir sapma olmadan, ekonomik modelinden bir sapma, bir zaaf meydana getirmeden yoluna devam ediyor olmasını ben çok önemsiyorum' dedi.

TÜSİAD'a bu konudaki gayretleri için teşekkür eden Toptan, 'Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam yerini sükunete, sağduyuya ve bir çıkış yolu bulmaya mutlaka sevkedecektir' diye konuştu.

YORUMLAR 13
  • Sinan Yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    Çeteciler. Cem Uzan gibi Aydın Doğan da derin ilişkiler içerisindedir bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu Arzuhan mıdır nedir onun tek özelliği babasının Aydın Doğan olması bunların amacı da belli hepsi de halkın iktidar olmasına karşı. TÜSİAD\'ın derin devlet denen çete denen oluşumlarla doğrudan olmasa da dolaylı ilişkileri vardır bunlar da yazılıp çiziliyor.
    Cevapla
  • hamza BAKAR 16 yıl önce Şikayet Et
    VE DEVAM EDELİM.... Hükümetin tek gayesi ülkenin ekonomik sosyal gelişmesi için seferber olmüş ama iç tarfta muhalefeti medyası ve sivil toplum örgütlerinin bir kısmı hükümete nasıl zarar veririz ve icraatlarına nasıl baltalarız onun peşindeler ve dönüp utanmadan uzlaşıdan bahsediyorlar biz diyoruzki siz kör olabilirsiniz ama halk olarak biz herşeyin farkındayız ilhan selçuk bugünkü yazısında hükmete benle değilde muhalefetle uzlaş diyor bende diyorumki ilhan selçuk muhalfet senin çetenin uzantısımı ki uzlaşsın diye soralım...
    Cevapla
  • omer ziya 16 yıl önce Şikayet Et
    Uzlaşma. Arzuhan Hanım, kimin kimle uzlaşmasını istiyorsanız söyleyin millet de bilsin. Ak Parti geri adım atıp, cuntacılarla, darbecilerle, demokrasi düşmanlarıyla uzlaşma yapsın, herşey eski tas eski hamam şeklinde devam mı etsin?
    Cevapla
  • hamza BAKAR 16 yıl önce Şikayet Et
    ahmet altan çok güzel bir tespite bulunuyor ve bende bu tespite katılıyorum.. arzuhan yalçındağın nereden neyi getirmeye çalıştığını biliyoruz ve bu kadınında diğer dar düşüncelere sahip bir kişiliğe sahip olduğunuda çok iyi biliyoruz burda şu deyim çok güzel gider diye düşünüyorum yavuz hırsız ev sahibini bastırır tüm ergenekon muhalifleri hükümete karşı bir cephe oluşturmuş ve sağduyuya hükümeti davet ediyor bir vatan evladı olarak bunlar bizi bu hareketle geri zekalı bir halk konumuna sokmuş olmuyorlarmı acaba biz bu tür hareketleri daha önceleride gördük onun için kimse aldanmaz.
    Cevapla
  • HAKAN GERÇEK 16 yıl önce Şikayet Et
    Evet Sağduyu Ama Nasıl?!.... Ne zaman sağduyu lafı duysam kurt\'un kuzu sürüsüne sızdığını düşünürüm.Neden mi?Bu argüman çoğunlukla kritik dönemlerde birilerinin tam enselenmek üzere olduklarında gündeme gelir.Aslında söylenmek istenen sağ-uyu halkım demek manasına da gelir.Biz uzlaşalım nede ergenekon ve benzeri çeteler icraatlarına yeni krizlerle devam etsinler. Hükümette yoluna devam etsin.Hayır gerekirse hükümetlerde bunların ifşa edilip derdest edilmesi için feda edilmelidir. Yoksa geleceğimiz ipotek altında kalmaya devam edecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma