Paşa: Asla geri adım atmayacağız

Orgeneral Büyükanıt, KKTC'den ayrılmadan önce çok önemli açıklamalar yaptı. Büyükanıt, 'Türk askeri, Kıbrıs Türkü tam güvende olmadan geri çeklimeyecek' dedi

Paşa: Asla geri adım atmayacağız
Paşa: Asla geri adım atmayacağız
GİRİŞ 29.03.2008 10:40 GÜNCELLEME 29.03.2008 10:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyünanıt, KKTC'de Lokmacı Kapısı'nın açılmasının 'adil ve kalıcı bir barışa doğru giden çok büyük bir adım olmadığı' söyledi.


KKTC'den ayrılmadan önce Ercan Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Büyükanıt, Lokmacı'da dün denetlemede bulunduğunu, bu denetlemeyi KKTC Anayasası'nın geçici 10. maddesi uyarınca yaptığını belirtti. Lokmacı'da KKTC'nin egemenliğine zarar verecek hiçbir adım atılmadığını vurgulayan Büyükanıt, Türk askerinin sorumlu olduğu bölgeden 'bir metre dahi geri adım atmayacağını' ifade etti.


Lokmacı'nın birkaç metre yakınında Ledra Palas Kapısı olduğunu hatırlatan Büyükanıt, 'Lokmacı Kapısı'nın açılması adil ve kalıcı bir barışa doğru giden çok büyük bir adam değil' dedi.


TSK'nın adada adil ve kalıcı bir çözümün garantisi olduğunu kaydeden Orgeneral Büyükanıt, 'adil ve kalıcı barış kavramlarının içinin doldurulması gerektiğini, rastgele bir planın adil ve kalıcı bir barış olamayacağını' söyledi. Büyükanıt, 'adil ve kalıcı bir barışın parametrelerinin net olarak ortaya konması ve bunun kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini' belirtti.


Amaçlarının Kıbrıs Türkü'nün güvenli, müreffeh ve izolasyonlardan kurtulmuş, çağdaş bireyler olarak yaşaması olduğunu ifade eden Büyükanıt, gelecekte hangi tür anlaşma olursa olsun, bu anlaşmanın mutlaka Kıbrıs Türklerinin egemenliğine ve eşit haklarına dayanması gerektiğini vurguladı.


KKTC'deki temasları hakkında memnuniyetini dile getiren Büyükanıt, 'Bazı kesimlerin ziyaretimden rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Bundan da mutlu oldum' ifadesini kullandı.


Orgeneral Büyükanıt, TSK'nın Kıbrıs'taki görevinin Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamak olduğunu, bunu da 1974'den beri yerine getirdiğini ifade ederek, adada acil ve kalıcı bir barış sağlanıncaya kadar bu görevin devam edeceğini söyledi.


Büyükanıt, Türk askerinin adadan çekilmesi için sadece bir anlaşmanın yetmeyeceğini, adil ve kalıcı bir barışı TSK'nın gözlemlemesi gerektiğini belirterek, 'Bugün anlaşma oldu, yarın asker çekilsin olmaz' dedi.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, basın toplantısının ardından Türkiye'ye hareket etti.

YORUMLAR 6
  • enginazaklı 16 yıl önce Şikayet Et
    KONUŞMASI ÇOK YALNIŞTI. konuştuklarında bir umursamazlık var.çok ters konuştu.ne söylediğini ben söyleyeyim.biz barış istemiyoruz.ortak bir akılda buluşsanızda biz asker olarak burdan gitmeyiz.gitmeyede niyetimiz yok.bir çözümde istemedi.çözümde sunmadı.bir sussada söyleyeceği varsa hükümete söylese.bir terslik yokmu.oranın sivilleri başbakanı veya başkası bizim tsk.yalnış.
    Cevapla
  • ERTAN PEKER 16 yıl önce Şikayet Et
    . tabi bi 40 yıl daha ...
    Cevapla
  • hatip genç 16 yıl önce Şikayet Et
    paşam şu baykal ve ulusalcı eski kominist caz arkadaşlarınada biraz ders ver. onlarda vatanın ne olduğunu bilmiyolar onlar sadece vatan=para mevki makam demek millet ise onlar için teferruattan ibaret olduğunu düşünüyolar baykalın kulağını çeksenizde ulusalcı eski kominist caz arkadaşlarıyla birlikte izaya gelseler
    Cevapla
  • salih ayar 16 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs. Mali olarak çok paramız gidiyor.Kıbrıs insanı Anadolu Türkünü pek sevmiyor.Stratejik önemi olmasa Paşam hiç bir değeri yok.
    Cevapla
  • yakup guven 16 yıl önce Şikayet Et
    pasa barisi sevmez. pasanin sillahtan bir sey dusundugu yok.agzunda baris kelimesi ciksin pasa cok yasa en buyuk kucuk pasa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu