Bir depodan az yakıt ile Londra - Berlin

Yakıt ekonomisi konusunda uzman ünlü sürücü çift Helen ve John Taylor, standart donanımlı turbo dizel motorlu Jeep Compass ve Jeep Patriot ile Londra’dan Berlin’e bir depodan daha az yakıt kullanarak seyahat etti.

Bir depodan az yakıt ile Londra - Berlin
Bir depodan az yakıt ile Londra - Berlin
GİRİŞ 31.03.2008 21:02 GÜNCELLEME 31.03.2008 21:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1059 km.den oluşan Londra-Berlin seyahatini ortalama 100 km. hızla normal yol koşullarında, 2 kişi ve bagajlarıyla gerçekleştiren ünlü çift, 4lt.’den biraz daha fazla bir yakıt tüketimiyle büyük bir rekor kırdılar. Seyahatin başlangıç noktasında depoları mühürlenen Jeep’lerin kat ettikleri 1124,1km. yol ise, noter tarafından da onaylandı.

Helen Taylor “Jeep Patriot ve Compass modelleri, tüm SUV'ların benzin içen araçlar olduğu efsanesine açıkça meydan okumaktadır” diye konuştu. Taylor, “Basit yakıt tasarrufu taktikleri izlenerek, bu iki SUV tarzı Jipin günlük sürüş koşullarında ne kadar yakıt verimliliği sağlayabildiğini kanıtladık.” diye ekledi.

John Taylor “Her sürücünün tekrarlayabileceği yakıt tasarrufu sağlayan basit sürüş teknikleri kullandık,” diye konuştu. “Bu sürüşte gerçekleştirdiğimiz başarının bir sırrı yok ve herhangi bir araç kullanıcısı aynı basit işlemleri gerçekleştirerek olağanüstü yakıt verimliliği elde edebilir.” diye ekledi.

Taylor çifti, Jeep Patriot ve Compass ile gerçekleştirdikleri bu seyahatle yüksek sürüş performansına sahip Jeep modellerinin hem çevreye duyarlı, hem de ekonomik olduğunu gösterdi.

YORUMLAR 1
  • harunreşit akman 16 yıl önce Şikayet Et
    inanmak isteridim. ne yani 1 lt ileortalama 260 km gittiğini mi söylüyorsunuz hadi canım ordan yalnızca arabanın reklamını yayınlıyorlar.
    Cevapla