Geyikli Vodafone'da ayrıntıya dikkat

Geyikli reklamları ile dikkatleri çeken, Vodafone’nun kampanyasındaki hileye yönelik uygulamalar tüketicinin tepkisini çekti. İşte kampanyanın abonelerden saklanan yönleri:

Geyikli Vodafone'da ayrıntıya dikkat
Geyikli Vodafone'da ayrıntıya dikkat
GİRİŞ 04.04.2008 16:28 GÜNCELLEME 04.04.2008 16:28
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Haber: Hakan GÖKSEL

Televizyon ekranlarında 'geyik reklamı' ile dikkatleri çeken GSM operatörlerinden Vodafone’nun, kampanyası geyik çıktı. Reklamlarda tüketiciyi yanıltabilecek ifadelerle reklamlarını sürdüren Vodafone'un 'Geyik Kampanyası'nın ayrıntıları şöyle:

Vodafone faturalı hat abonesi iseniz veya vodafone'dan kontörlü hatlarınız varsa aktif olarak kullandığınız, 30 Nisan'a kadar açık tutmanız isteniyor. Günün herhangi bir saatinde, (gece gündüz yani 24 saat) Vodafone'dan alacağınız 'süpriz' olarak nitelendiren mesajı 30 dakika içerisinde 'geyik' yazıp cevaplamak için; mesajın geldiği süre itibariyle sadece bir saatiniz olacak. Üstelik ücretsiz dakikaları kazanmak için atacağınız mesajda 2 kontör veya bir mesaj bedelini ödüyorsunuz.

GECE YARISI KİMİ ARAYACAKSINIZ?

Mesajı cevapladıktan sonra hediye dakikalara (30 dk) ilişkin onay SMS'i aldığınızda belirtiklen süre içerisinde kontörü kullanmadığınız takdirde dakikalar iptal edilecek. (Örneğin gece yarısı saat 3'te aldığız bir mesajı cevapladınız, kazandığınız dakikaları harcamak için sevdiklerinizi uykusundan uyandırıp kallavi bir hakaret duyma ihtimaliniz var ya da hediye dakikaları aldığınızda diğer ülkelerdeki vodafone abonesi yakınlarınızı da ararsanız bedava dakikalar size sağlam bir fatura olarak dönebilir.)

Tüketici ise şu konularda yeterince bilgilendirilmiyor:

Yayınlanan reklamda, kazanılan ve kullanım zamanı sınırlı olan hediye kontörler Tüketiciye neden 'istenildiğinde kullanabilir' biçiminde sunuluyor?

Aramalar'ın sadece yurtiçi aboneleri kapsadığı ve vodafone'u sınırlı olduğu neden yeterince belirtilmiyor?

Ve nihayetinde bu kampanyayla aktif abone sayısını tespit etmek gibi bir istatistiki veri mi elde edlmek isteniyor?

Vodafone'un müşteri kayıtları ve bilgileri bu konuda yetersiz mi?

Ve merak edilen hususlardan bir tanesi de 'Geyik candır' ifadesinin açılımı nedir?

Mesajlar özellikle kapalı telefonlara mı gönderiliyor?



www.rotahaber.com

YORUMLAR 48
  • haydar taşkıran 16 yıl önce Şikayet Et
    telefonum gece gündüz açık. telefonum gece gündüz açık ama hala bana mesaj falan gelmedi, gercekten kapalıları mı arıyolar acaba
    Cevapla
  • mustafa demir 16 yıl önce Şikayet Et
    kampanya mi ?. bu ulkede iki kelimeden nefret ediyorum kampanya ve uzlasma ! bu iki kelimeyi duymamak icin kose bucak kaciyorum.bunlarin maksadi baska milleti enayi saniyolar.
    Cevapla
  • unattended 16 yıl önce Şikayet Et
    GEYİĞİ BIRAKINDA SÖZÜME KULAK VERİN.... Şaka maka. Bu GSM Peratörleri milleti geveze etti. Yok ben şunu yüklersem iki katı kontör veriyor. Şunu yaparsam şu kadar ücretsiz arıyorum. Yaw arkadaşlar. Dikkat ederseniz O hediye ettikleri dakikaları ve kontörleri hiç ihtiyacınıza uygun şartlarda vermiyorlar.. Onun istediği sürede bitireceksin,konuşacaksın.Hediye kazanıp gereksiz yere tanıdıklarını ararken bedavamı konuştuğunu sanıyorsun? Versin yiyosa sınırsız sürede?Delikanlılık bedava kontörle gereksiz yere değil her zaman aramak değilmi tanıdığı??
    Cevapla
  • Atilla Özer 16 yıl önce Şikayet Et
    Vurgunun diğer adı!. Bana da bir mesaj geldi.Geyikten 30 dakika kazandınız diye .Mesajı attım.Ardından cevabı geldi.Yarım saat geyik kazandınız diye.Sevindim hemen arkadaşları aradım.Ne yazıkki pek vodafone lu arkadaşım yok. :) Neyse aradım sonunda birini,47 konturum vardı 4 dakika konuştum yaklaşık.Mesaj geldi ki 9 konturunuz kaldı.Kontor yükleyin diyo.......
    Cevapla
  • Burak Özgöral 16 yıl önce Şikayet Et
    VODAFONE KARTLARINIZI ATIN. Arkadaslar vodafone tamamen yalanlarla dolu bir gsm operatörü oldu. bence herkes iptal ettirsin. benim bi sürü kontürümü yedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle