Vatansever'e Ergenekon'dan belge

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği davası-nda savcı, aralarında irtibat olduğu iddiasıyla Ergenekon soruşturmasından bazı belgeler istedi. Savcı, irtibat kurulduğunu açıkladı.

Vatansever'e Ergenekon'dan belge
Vatansever'e Ergenekon'dan belge
GİRİŞ 17.04.2008 08:53 GÜNCELLEME 17.04.2008 08:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MESUT HASAN BENLİ'nin haberi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Ergenekon' soruşturması ile Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Hareketi üyeleri arasında bağlantı bulunduğunun bildirilmesi üzerine, soruşturmayı genişletmeye karar verdi. Mahkeme, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'den VKGB ile bağlantılı belgeleri göndermesini istedi.


VKGB Genel Başkanı Taner Ünal'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin,'VKGB' derneği adı altında suç işlemek için örgüt kurmak suçundan 23 yıldan 57 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına dün devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Savaş Karabali, Hüseyin Ten, Fatih Koçak, Ahmet Cinali, Ferhan Şahin ile başka suçtan tutuklu İlhami Demirtaş, Vehbi Şanlı, Halit Bozdağ Güngör, Levent Bakıray, Mesut Sezer ve Salih Zeki Balaban ile tutuksuz Ahmet Yüksel ve avukatları katıldı.


Savcı, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü Ergenekon soruşturmasıyla yargılaması devam eden VKGB üyeleri arasında irtibat kurulduğu için dava dosyasından belge istediğini söyledi.
Mahkeme Başkanı Hasan Şatır da, savcılığın görüşü doğrultusunda ilişkili belgelerin onaylı suretlerinin gönderilmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'dan gelen beş kişilik bir ekip VKGB davasında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Halit Bozdağ Güngör, Salih Zeki Balaban, Vehbi Şanlı, Ahmet Cinali ve Mesut Sezer'i sorgulamıştı. VKGB üyelerinin, Ergenekon soruşturmasında ortaya çıkan 'Ayrıkotu/Master Plan'a göre hareket ederek, eylemlerle siyasi süreci etkilemeye kalkıştıkları iddia edilmişti.
Bu arada, Ergenekon soruşturmasında bir aydır tutuklu bulunan Fuat Ermiş avukatının itirazı sonucu tahliye edildi.

YORUMLAR 2
  • ismail öney 16 yıl önce Şikayet Et
    ÇETECİDEN OLMAZ EVLİYA... DEVLET içinde devlet hiçbir zaman aklıma yatmıyor, Atatürk Osmanlının naçar kaldını anlayınca yeni çıkar yollar aramıştır, oysa hangiiyi niyeti taşırsa en kötü hükümetin yönetimi,ÇETELERE tercih edilir,eğer devlette yanlış giden durumlar varsa üzerine görev düşen yetkili ağız halka açıklar ve halk herzaman destek olacaktır,ama halktan gizli ve pisikolojik operasyınlarla halkı avucunun içine almaya çalışmak iyi niyet taşımıyor,TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAYGIN OLMALIDIR ÇETELERLE ANILAN ÜLKEYE KİMSE YAKLAŞMAZ..
    Cevapla
  • atabey paşa 16 yıl önce Şikayet Et
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^. Yazık,harcadılar kendilerini! Birileri bunları güzel gaza getirmiş. Hadi aslanım siz vatanseversiniz,siz bu ülkenin bekçilerisiniz,siz... Gösterin kendinizi,korkmayın,arkanızda biz varız,demiş. Vermişler pahalı olan gazı. Oysa garibim yüzbaşı seviyesinde,kimisi albay seviyesinde,kimisi binbaşı seviyesinde. Bakmışlar gaz verenler bir kaç tanıdık üst rütbeli;tamam demişler bunlar,şunlar arkamızda. Oysa o arkalarında olanlarında arkalarında birileri var,ipleri başkasının elinde. Ne bilsin satılacakları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu