Böyle ceza ne duyuldu ne de verildi

Bursa'da hırsızlık yapmayan çovuklara işkence yapan ve yüzlerce hırsızlık olayına karıştığı belirlenen Roman hırsızlık çetesinin 71 sanığına bakın ne kadar ceza istendi?

Böyle ceza ne duyuldu ne de verildi
Böyle ceza ne duyuldu ne de verildi
GİRİŞ 18.04.2008 22:45 GÜNCELLEME 18.04.2008 22:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

'Uzun eller' kod adlı soruşturma sonucunda 71 şüpheli hakkında, her hırsızlık olayı için 7'şer yıla kadar olmak üzere toplam 26 bin yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Şehrin 'suç batağı' olarak bilinen Kanberler Mahallesi'nde çocuklara hırsızlık yaptırdığı belirlenen çeteye yönelik polis 'uzun eller' adıyla operasyon düzenledi.


Savcılık iddianamesinde çetenin teknik takipten kurtulması ve yakalandıklarında birbirleriyle anlaşabilmesi için 90 kelimelik şifreli dil kullandığı belirlendi. Deşifre edilen bazı sözcükler ise 'kaftilemek (çalmak), bırvamak (kaçmak)'. Çetenin hırsızlık öncesinde, hastane, cami, okul, alışveriş merkezi, turizm merkezleri, otopark gibi muhtemel hırsızlık yapılacak yerlerde keşif yaptırdığı da belirlendi.


Dosya da 24'ü tutuklu toplam 71sanık için 522 sayfalık hırsızlık iddianamesi hazırlandı. 521 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen sanıklar için toplam 26 bin yıl hapis istemiyle yargılanacak.


Savcılık iddianameyi Bursa 1. Asliye Ceza Mahkamesi'ne gönderdi. Asliye Ceza Mahkemesi de 'Görevsizlik' kararı vererek dosyayı İstanbul Beşiktaş'taki İhtisas Mahkamesi'ne gönderdi. Çete üyelerinin karıştıkları kapkaç, hırsızlık, uyuşturucu yankesicilik gibi olaylara zaman zaman çocukların da kullandığı idida edildi.


CHA

YORUMLAR 6
  • Muhiddin Kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    . İsterse birmilyon yıl dava açsınlar.Sen sonucuna bak! Ya 3 ay yatarlar yada onu bile yatmazlar.
    Cevapla
  • hayretman 16 yıl önce Şikayet Et
    başlığa bak. başlığa bakarak bende ilginç ceza verildi zannettim. Dalgamı geçiyorsunuz.
    Cevapla
  • onur ilgin 16 yıl önce Şikayet Et
    71 tane hırsız.... 71 tane hırsız hakkında dava açılmış efendim. mahkeme yakında karar verecek. bilirsiniz her hırsızlık davası aynı mahkemede görülmez. türlerine göre ayrılır.
    Cevapla
  • EDiP AYKUT BOĞA 16 yıl önce Şikayet Et
    Komik.... Yorumları okuyunca habere değil de yorumlara yorum yazmak geldi içimden... Haber nedir-ne ile ilgilidir..? Yorumlar nedir-neyle ilgilidir..? Haber okumadan yorum yazılır mı..? ya da Yorum okunmadan yayınlanılır mı..? Komik bence...
    Cevapla
  • Volkan Taç 16 yıl önce Şikayet Et
    Değişiklik Yapılmalı Ama Şöyle. Şimdiki 301: Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Teklif edilen değişiklik Türk milletini, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. DEĞİŞİKLİK ŞÖYLE YAPILMALI Türklüğü, Türk Milletini, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi