İşte parkinsonun habecileri

Türk Kalp Vakfı'nın düzenlediği konferansta konuşan ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nden Prof. Dr. Mark Hallet, parkinsona neden olan alışkanlıkları bir bir saydı. Bazıları çok tanıdık gelebilir.

İşte parkinsonun habecileri
İşte parkinsonun habecileri
GİRİŞ 04.05.2008 06:07 GÜNCELLEME 04.05.2008 06:07

Yeliz ÖZ'ün haberi


Türk Kalp Vakfı’nın düzenlediği 'Parkinson’un Nöro-Kardiyolojisi' konferansına katılan ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nden Prof. Dr. Mark Hallet,'kumar alışkanlığı, aşırı alışveriş tutkusu ve takıntılı cinsel isteğin' parkinson habercisi olduğunu belirtti.

The Marmara Oteli’ndeki konferansta konuşan Prof. Hallet, hastalığın kişide hareket yavaşlığı ve eksikliğine yol açarak titreme ve yürüyüş bozukluğuna yol açtığını vurgulayarak şöyle devam etti:

'Hareket semptomları tedavi edilebiliyor ama parkinson hastaları genelde depresiftir. Titreyen hastalarda parkinson daha yavaş ilerliyor. Hastalık, yüzde 15 oranında genetik faktörlere bağlı ortaya çıkıyor. Hareket merkezinin dışındaki etkileri, zor tedavi ediliyor. Bu etkiler hipertansiyon, kalp ve beyin hastalıkları, kabızlık, sıcağa ve soğuğa dayanıksızlık, takıntılı seks, aşırı terleme, gündüz uykulu dolaşıp gece uyuyamamak. Ayrıca aşırı alışveriş, kumar alışkanlığı da parkinson habercisi.'

Hallet, parkinson hastalığında öncelikle ilaç tedavisi uygulanması gerektiğini, ardından cerrahi yöntemlere başvurulabileceğini söyledi. Prof. Hallet, eroin kullanan gençlerin parkinsona yakalanma riski taşıdıklarını da ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri