Eşini vuran 85’lik dedeye ceza yok

Eşini silahla öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanan 85'lik dede, ceza almadı ve tahliye edildi.

Eşini vuran 85’lik dedeye ceza yok
Eşini vuran 85’lik dedeye ceza yok
GİRİŞ 07.05.2008 00:11 GÜNCELLEME 07.05.2008 00:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Trabzon’un Sürmene ilçesinde, yaklaşık bir yıl önce eşi Fatma Demir’i silahla öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanan 85 yaşındaki Şükrü Demir, cezai ehliyeti bulunmadığı gerekçesiyle tahliye edildi.


Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde 12 Mayıs 2007 tarihinde eşi 68 yaşındaki Fatma Demir’i tabancayla ateş ederek göğüs bölgesinden ağır yaralayan Şükrü Demir, bugün Trabzon 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Hakkında ‘eşini kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak’ suçundan dava açılan tutuklu sanık Şükrü Demir, duruşmadaki ifadesinde eşini yaralandığını hatırlamadığını söyledi. 85 yaşında olduğunu vurgulayan Şükrü Demir, “Aklım başımda olsa eşime kurşun atar mıyım? Eşimin yaralandığını da görmedim. Tabancayı nereden aldığımı bilmiyorum. İlk eşim öldü, sonra bir kez daha evlendim. İlk eşimin ne zaman öldüğünü de hatırlamıyorum” dedi.

Fatma Demir ise Şükrü Demir’le olay günü aralarında herhangibir kavga olmadığını söyledi.

Mahkeme Heyeti, Şükrü Demir’in yaş durumu ve akıl hastalığı bulunması nedeniyle hakkında cezai işlem yapılmasının mümkün olmadığına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanık Şükrü Demir’in serbest bırakılmayıp, koruma ve tedavi için bir hastaneye sevk edilmesini de kararlaştırdı.


Hürriyet

YORUMLAR 2
  • Muhammed Faruk Dağcı 15 yıl önce Şikayet Et
    Bende söylemesi.................... İşte bizim Adeletimiz bu. Adam karısını öldürüyor neymiş 85 yaşında adam hırsızlık yapıyor neymiş 17 yaşında ben bu sisteme karşıyım suçlu cezasını çekmeli çekmezse çokkkkkkkkkkkkk canlar yanar. çok yerler soyulur bende söylemesi...
    Cevapla
  • fevzi demirci 15 yıl önce Şikayet Et
    enteresan. dede hakimi yemiş gibi görünüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı