Siyasette yeni oluşumlar ANKETi

Başkent kulislerinde AK Parti’nin kapatılmasına bağlı olarak Şenerli ve Şenersiz oluşum senaryoları yapılıyor. Kamuoyu yoklamasına da yansıdı. Peki sonuç ne çıktı?

Siyasette yeni oluşumlar ANKETi
Siyasette yeni oluşumlar ANKETi
GİRİŞ 08.05.2008 09:10 GÜNCELLEME 08.05.2008 09:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ARAŞTIRMANIN AMACI:

Political Researcher olarak gündemin nabzını tutma amacımız doğrultusunda yaptığımız araştırma çalışmalarına “GENEL GÜNDEM VE SEÇMEN EĞİLİMLERİ” araştırmamızla devam ediyoruz.

Mart ayı araştırmamız temelde Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında açılan kapatma davasının sonuçlarını irdelemeye yönelik olmuştur. Nisan ayı araştırması ise bu sürecin etkilerini gözlemlemeye devam ederken bir yandan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu süreçteki tavrına diğer yandan da Türk halkının sorun olarak gördüğü konuların tespitine odaklanmıştır. Bu araştırmamızda ise Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kapatılması durumunda siyaset sahnesinde olabilecek değişimlerin ve yeni oluşumların başarı şansları ve seçmen tarafından bu çabaların nasıl gözlendiği irdelenmeye çalışılmıştır.

Political Researcher köklü bilgi birikimi sayesinde bu izleme görevini en iyi şekilde yerine getirmeyi amaçlamaktadır.

Şirketimiz yerel seçimlere doğru daha somut biçimde şekillenecek olan seçmen davranışlarının profilini izleme hizmetini, önümüzdeki aylarda yapılacak saha çalışmalarıyla, Türk kamuoyuna objektif biçimde vermeye devam edecektir.

Saygılarımızla,

Kemal ÖZKİRAZ
Genel Müdür

ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ:

ARAŞTIRMA 27 İL MERKEZİ, BUNLARA BAĞLI 69 İLÇE MERKEZİNDE TOPLAM 2460 KİŞİ İLE YÜZYÜZE MÜLAKAT YÖNTEMİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRLMİŞTİR.

KATILIMCILARA EĞİTİM, YAŞ, CİNSİYET VE GELİR DURUMLARINA GÖRE KOTALANDIRMA UYGULANMIŞTIR.

ARAŞTIRMANIN ALAN UYGULAMASI 3 MAYIS 2008 İLE 6 MAYIS 2008 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.
ARAŞTIRMA EVRENİNDE BULUNAN İLLER ŞUNLARDIR;

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, BURSA, ADANA, KONYA, ANTALYA, KAYSERİ, KOCAELİ, MERSİN, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, SAMSUN, DİYARBAKIR, SAKARYA, ERZURUM, ŞANLIURFA, MALATYA, SİVAS, ÇORUM, TOKAT, TRABZON, ARTVİN, KIRKLARELİ, BOLU, ISPARTA, ÇANAKKALE.

ARAŞTIRMANIN HATA PAYI + - % 2 DİR.

HALKIN YENİ OLUŞUMLARLA İLGİLİ BAKIŞI

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NİN KAPATILMASI İSTEMİYLE AÇILAN DAVANIN ARDINDAN SİYASET SAHNESİNDE - OLASI KAPATMADAN - SONRA DOĞACAK OLAN BOŞLUĞUN NASIL KAPATILACAĞI TARTIŞILMAYA BAŞLANMIŞTIR. HATTA SON DÖNEMLERDE KAPATMA DAVASINDAN DAHA SIKLIKLA BU KONU KONUŞULUR OLMUŞTUR.

HEM BU DAVA İLE İLGİLİ OLARAK YENİ OLUŞUMLAR PLANLANIRKEN HEM DE MERKEZ SAĞDA 22 TEMMUZ SEÇİMLERİ SONRASINDA YAŞANAN ERİMENİN ÖNÜNE GEÇEBİLECEK VE YENİDEN YÜKSELİŞİ SAĞLAYACAK İSİMLER ETRAFINDA EPEYCE BEYİN JİMNASTİĞİ YAPILMIŞTIR.

POLITICAL RESEARCHER OLARAK BİZ DE BU İSİMLERİN HALK TARAFINDAN NE DERECE KABUL GÖRECEĞİNİ VE MUHTEMEL SİYASİ HAREKETLERİNİN SİYASET SAHNESİNDE NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER MEYDANA GETİREBİLECEKLERİNİ ÖLÇÜMLEDİK.

ARAŞTIRMAMIZIN BU BÖLÜMÜNDE YENİ OLUŞUMLAR VE LİDER ADAYLARIYLA İLGİLİ CEVAPLAR BULACAKSINIZ.


İŞTE KAMUOYU YOKLAMASINDAN ÇIKAN SONUÇLAR


İLİŞKİLİ HABER


Bugün seçim olsa anketinin sonucu

YORUMLAR 7
  • ahmet köse 15 yıl önce Şikayet Et
    Political Researcher olarak . aydın doğan bize para verdi sonar araştırma şirketine tıpkı 22 temmuz seçimleri öncesi olduğu gibi abdullatif şener birinci olsun dedi bizde anket yaptık chpnin oylarını yükselttik baş örtüsünü naziye benzettikleri için allah peygamber adından rahatsız oldukları için ekonomiyi bozup ülkeyi krize soktuklarından halk oylarını arttırmış. dtplilerle mecliste el ense yapan beraber sohbet eden gülüşen devlet bahçeliyi şehit aileri çok sevmiş.akp kandili vurmuş pkk dümdüz olmuş.mhp oyunu arttırmış:))hadi ordan
    Cevapla
  • Mustafa Tartar 15 yıl önce Şikayet Et
    Abdüllatif. Neden Abdüllatif\'e ağırlık verilmiş. Bunun parti kuracağı kesinleşti artık. AK Partinin yolsuzlukları ortaya çıkınca halk belki buna sarılabilir. Ama yine de %12den fazla oy beklemiyorum. Akp kapatılınca yolsuzluklar ortaya çıkarsa bu seçimde Saadet Partisi barajı aşar
    Cevapla
  • Halil ŞAHİN 15 yıl önce Şikayet Et
    . Boşuna milleti yoruyorsunuz.Millet kararını vermiştir. AKP kapatılsa bile yerine Taş koysalar %60 larla geliyor artık bu selin önünde durulmaz.boşuna kenidnizi de yormayın. Örnekleri tarih sayfalarında dolu.
    Cevapla
  • Ahmet Türkoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    ... 22 Temmuz öncesinde nasıl anket yapıp AKP\'nin oylarını şişirip halkı %47\'ye yönelttilerse bugün de aynen bu şekilde Abdüllatif Şener\'i önplana çıkartıyorlar, halkı yönlendiriyorlar. Ha Tayyip ha Abdüllatif. Ben onun laik,demokrat takılmasına inanmam. Masonlardan ödül alan herkes benim gözümde birdir. Erdoğan da Gül de Şener de!
    Cevapla
  • serkan tekin 15 yıl önce Şikayet Et
    Anketin sonucu. Tayip Erdoğan dışındaki herkese hayır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!