Firmalar Piliç fiyatlarına zam yaptı

Piliç sektörün önde gelen kuruluşları, Piliç eti fiyatlarına değişik oranlarda zam yaptığını açıkladı. Piknikçilerin başta gelen tercihi olan kanadın kilosu 10 YTL'yi aştı.

Firmalar Piliç fiyatlarına zam yaptı
Firmalar Piliç fiyatlarına zam yaptı
GİRİŞ 09.05.2008 11:12 GÜNCELLEME 09.05.2008 11:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Vedat Doğan'ın haberi


Sektörün önde gelen kuruluşlarından Banvit, Şeker Piliç, Keskinoğlu, Erpiliç ve diğer firmalar bütün piliç ve işlenmiş ürün olan kanat, pirzola, göğüs, incik fiyatlarını artırdılar.

Banvit; kilosunu 3,2 YTL'den sattığı bütün pilicin kilosunu 5,15 YTL'ye, 3,5 YTL'den sattığı tabakta pilicin kilosunu 5,45, Şeker Piliç; kilosunu 2,99 YTL'ye sattığı pilicin kilosunu 4,99 YTL'ye çıkarttı. Keskinoğlu firması ise kilosu 3 YTL'den sattığı pilicin kilosunu 4,29 YTL yaptı. Diğer firmalar da piliçeti fiyatlarına değişik oranlarda zam yaptı.


-KANAT FİYATLARI KANATLANDI-


Piliç eti fiyatlarının artışıyla birlikte işlenmiş ürünler arasında yer alan, kanat, pirzola, incik, göğüs fiyatları da arttı. En fazla artış ise piknikçilerin tercihi olan kanat fiyatlarına yapıldı.

Banvit, 3 ay önce 3,2 YTL olan kanadın kilosunu 10,45 YTL'ye çıkarttı. Şeker Piliç'te kanadın kilosu 8,69 YTL, Erpiliç'te kanadın kilosu 8,49. Bu Piliç'te kanadın kilosu 7 YTL, CP Piliç'te kanadın kilosu 9,20 YTL, Keskinoğlu'nda ise kanadın kilosu 7,60 YTL oldu.

Pirzolanın kilosu 7,5 ila 8,90 YTL, göğüs flatonun kilosu 8,75-9 YTL, inciği kilosu ise 7-8 YTL olarak arttı. Piliç köfte, piliç sosis, piliç salam, hamburger köfte, pişmiş döner gibi hazır ürünlerin fiyatları da yüzde 30 ila yüzde 45 oranında yükseldi.

Firma yetkilileri, yem fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100'ü aşan oranda artış gösterdiğini, bu nedenle fiyatların yükseldiğini ifade ettiler.



(AA)

YORUMLAR 13
  • HAKAN TUNÇ 15 yıl önce Şikayet Et
    . Acaba Tarım Bakanı bu sefer de çıkıp piliç yeme ey vatandaşım mı diyecek çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • BÜNYAMİN EROL 15 yıl önce Şikayet Et
    . akp banvite şekerpilice zam yapın mı dedi? yapılan zamın gerekçesi yok. aynı pirinçteki gibi, undaki gibi hep spekülatif dümenler var. ülke ekonomisi art niyetlinin elinde olunca istediği gibi oynuyor. akp den daha iyisi gelene kadar oyum akp ye. inadına akp ye.
    Cevapla
  • hadilen sende 15 yıl önce Şikayet Et
    illa kuş gribimi lazım. ey tavuk üreticileri illa bir musibet mi lazım ağladığınız uğur dündara ayze özgüne milyarlarca para verip nolur tavuk yeyin dediğiniz günlerin acısını mı çıkartmaya çalışıyorsunuz?? insaf ki ne insaf bu fırsatçılık sizi bitirir
    Cevapla
  • erkutay ak 15 yıl önce Şikayet Et
    olsun bi dahakine %50 ile gelirler bu milletede müstehak.....
    Cevapla
  • TÜRK OĞLU 15 yıl önce Şikayet Et
    bunlar akp için sonun başlangıcı. adamlar haklı zam yapmak da her gün girdi maliyeti artıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle