İran, PKK ve PJAK ile çatışıyor

İran ordusu ile terör örgütleri PKK ve PJAK arasında Kandil'in İran tarafında yoğun çatışma yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre çatışmalar dünden beri devam ediyor.

İran, PKK ve PJAK ile çatışıyor
İran, PKK ve PJAK ile çatışıyor
GİRİŞ 11.05.2008 17:18 GÜNCELLEME 11.05.2008 17:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklar, çatışmaların Irak tarafında kalan Kaledıza bölgesi ile İran tarafındaki Serdeşt, Konemışk, Mahabat ve Piranşar bölgelerinde meydana geldiğini söylediler.

Irak'ın kuzeyindeki peşmergelerin bağlı olduğu bakanlığın sözcüsü Cebbar Yaver, bölgede çatışmaların yaşandığını doğrulayarak, şöyle dedi:

"Sınırdaki çatışmada kimlerin olduğunu net olarak bilmiyoruz, ancak yoğun çatışmalar olduğu yolunda bilgi aldık. Kandil'in İran tarafında olan Çasusan ve Doletuk bölgesinde İran ordusu ile PKK ve PJAK arasında yoğun çatışmalar olduğu, bölgeden gelen haberler arasında. Dünden beri bu çatışma yer yer devam ediyor."

YORUMLAR 10
  • thinkthank 15 yıl önce Şikayet Et
    Bin bir Ladin!ABD hem TSK ve PKK ile Tavsan kac tazi tut oynuyor!Konusun anlasin ulkemiz hepimize yeter demem suc mu?Ayrica SAVAS 1 E 1000 +HELIKOPTER+JET de degildir!Olan halka ve ulkenin gelecegine oluyor! . Gerek Yetistigim bolge gerek calistiklarim hep savas bolgeleri oldu!Benim yasadigim yerlere senin biletin kesilse kalbin durur! Savasin da Barisin da anlamini cok iyi bilirim!Herkesin kendi terorunu nasil yarattigini da! Kurtleri 60 yil boyunca asimile etmisin!Siyasilerine hapiste etmedigin iskence kalmamis!Halk olarak tanimayip Asimile etmeye kalkan kim?Sen nasil Turk sen O da Kurt ve Senle esit!Senin dilini lokomotif halk olmani kabul ediyor.%99 u kurt olan sehirde ikinci Kurtce olmus cok mu?HA KARDES?
    Cevapla
  • deniz kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    bittimi. biz bitti filan diyoruz adamlar bu arada kalkip irana kafa tutuyor. bi suriye kaldi orayada salsirsalar tam olur
    Cevapla
  • bin bir ladin 15 yıl önce Şikayet Et
    thinktank efendi. Olayları kendi hesabına göre yorumladın. iki ülkeyle savaşan bir 5000 kişiden filan bahsediyorsun. sende hiç akıl fikir yok cesareti varsa erkekçe savaşsın senin 5000 kişilik adamların savaş: yerlere mayın döşeyip uzaktan patlatmakla uyuyan kişilere arkadan ateş etmek değil Ansiklopediyi aç bak savaşın tanımını gör öğren ondan sonra yorum yap dağ başında bitli gezenleri övme
    Cevapla
  • thinkthank 15 yıl önce Şikayet Et
    KURT SORUNU NE PKK NE DE PEJAK in bitmesiyle bitmez!4 ulke arasinda paylastirilmis Kurtlere en azindan bu ulke sinirlari icinde demokratik haklari verilmelidir!. 5000 Kisiyle bolgenin ve dunyanin en iyi Iki ordusuyla ayni anda savasabiliyorsa bu insanlar oyle paniklediler cart oldular curt oldular yalanlariyla Turk halkinin kandirildigi gibi bir ruh halinde degil aksine olumune savasiyor demektir! 18-20 yaslarindaki kiz ver erkeklerden olusan bu ulkelerine ve hayata kusmus gencleri kazanmak varken YILLARDIR SUREN bu catismalardan kime yarar gelmistir!Buyuk devlet KOMPLEKSLI VE SORUNLERI DERINLESTIRMEYLE degil DEMOKRASI,FARKLILIKLARA SAYGI VE COZUMLEYICILIKLE OLUR??
    Cevapla
  • mehmet ünlü 15 yıl önce Şikayet Et
    helal irana. dünyada tek bağımsız devlet iran kadar olamadık olamayız çünkü bağımsız değiliz .ergenekonun bitmesi lazım oda itmez sonu orduya dayanıyor .ordu nederse o olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti