Ağır Ceza, jet hakimle hızlı çalışıyor

Diyarbakır 3. Ağır Ceza'da davalar 'jet' hızıyla sonuçlanıyor. Sanıkları cepten arayan hâkimlerin günde 20 duruşmanın 15'ini ilk celsede bitirdiği bile oluyor..

Ağır Ceza, jet hakimle hızlı çalışıyor
Ağır Ceza, jet hakimle hızlı çalışıyor
GİRİŞ 16.05.2008 08:41 GÜNCELLEME 16.05.2008 08:41

Hüseyin Kaçar'ın haberi

Türkiye'de davalar, yargı sistemindeki hantallık nedeniyle hep yıllarca sürdü. Öyle ki birçok kişi, zaman aşımı sürelerinde bitmediği için ceza almaktan kurtuldu. Başkanlığını 'Jet hâkim' denilen Yüksek Hâkim Hacı İbrahim Gözükara'nın yaptığı Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi ise bu tabuyu yıktı.


Son 3 yıl içinde, birçoğu ilk duruşmada olmak üzere 2 bin 100 dosyayı karara bağlayan mahkemenin hâkimleri, kendi inisiyatifini kullanıp, teknolojik imkânlardan da yararlanarak, delilleri en kısa sürede topluyor. Günde ortalama 20 duruşma yapılan mahkemenin, bu duruşmaların 15'ini ilk celsede bitirdiği bile oluyor. Hâkimler gerekirse sanık ya da tanıkları cep telefonundan arayıp duruşmaya çağırıyor.

JİTEM'LE İLGİLİ İLK CEZA


Susurluk Raporu'na giren JİTEM'ci eski uzman çavuş Gültekin Sütçü'nün 13 yıllık davasını 3 celsede sonuçlandıran jet hâkim üyelerinin verdiği 30 yıllık hapis cezası, aynı zamanda JİTEM'le ilgili davalardaki ilk cezaydı. Oğlunu yemek kaşığıyla işkence yaparak öldüren babanın davasını da ikinci celsede bitiren jet hâkim ve üyelerine destek veren birçok hukukçu, 'Olması gereken bu' diyor.


(Sabah)

YORUMLAR 3
  • Kaan ORBAY 18 yıl önce Şikayet Et
    . Görsem elini öperim böyle hakimin.
    Cevapla
  • kerem ölmez 18 yıl önce Şikayet Et
    gerçek adalet. Geciken adalet adalet değildir.Bi sizin gibi yargı mensupları birde vural savaş S.Kanadoğlu Yekta güngör gibiler.Ne kadar acı ki onlara da hakim ve savcı deniyor.Çok değil sizin gibi 10 tane olsa bu yargı sistemi kökünden değişir.Ama eminim ki sizide orada çok tutmazlar çünkü derin ülkemin derin hakim ve savcılara ihtiyacı var.Bu da laikliğin bir gereği nede olsa
    Cevapla
  • murtaza pekuz 18 yıl önce Şikayet Et
    bak sen. umarım jitemcilerde verdiği kararı hizbullahcılarda ve pkklılarda da veriyordur. yoksa kürtçülerin dediğini yapmak zor değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tüm ülkeyi yasa boğan Atlas Çağlayan cinayetinde son dakika kararı
Haber7'nin manşeti Yunan Amiral Egolfopoulos'i kızdırdı: Hepsi algı operasyonu