Hastaya '300 kilo olurken bana mı sordun?' hakareti

Pendik'te, gece rahatsızlanan ve 6 hastane dolaştıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 300 kiloluk Ayşe Akdeniz, doktor tarafından hakarete uğradı...

Hastaya '300 kilo olurken bana mı sordun?' hakareti
Hastaya '300 kilo olurken bana mı sordun?' hakareti
GİRİŞ 19.05.2008 12:32 GÜNCELLEME 19.05.2008 12:32
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Pendik'te, gece rahatsızlanan ve 6 hastane dolaştıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 300 kiloluk Ayşe Akdeniz, acildeki ilk müdahalenin ardından kapıda sabahladı. Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Akdeniz, 'Bayram nedeniyle obezite polikliniğinde doktor olmadığını söylediler. Acildeki bir doktor, '300 kilo olurken bana mı sordun?' diyerek azarladı' dedi.

İddiaya göre; aşırı kiloları yüzünden vücudunda yaralar oluşan ve akşam fenalaşan Ayşe Akdeniz (48), komşuları tarafından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Oturmakta dahi güçlük çeken kadın, burada bizim yapacağımız bir şey yok cevabını alması üzerine tam 6 hastane dolaştırıldı. Her gittiği hastaneden aynı cevabı alan Akdeniz, son olarak gece 01.00 sıralarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Hastanenin acil servisine giren Akdeniz'in tansiyonu ölçülüp, bir süre oksijen verilirken, daha sonra yapılacak başka bir müdahalenin olmadığı söylenerek dışarı çıkartıldı.

Bir aydır kiloları nedeniyle büyük rahatsızlık yaşadığını ve hiç kimsenin kendisine yardımcı olmadığını anlatan Akdeniz, 'Benim eşim yıllar önce öldü ve ben oğlumla yaşıyorum. Bir aydır hastaneye gidip gelirken her seferinde 50 YTL taksi parası veriyorum, buna gücüm yok. Komşularım da yardım etmese hastanelere gidemeyeceğim. Bana ilaç verip gönderiyorlar. Bu zayıflama ilaçlarını al ve diyet programını uygula diyorlar. Ben bu diyet yemeklerini nasıl yapayım.' şeklinde konuştu. 6 hastane dolaştıktan sonra kendisine Cerrahpaşa Acil Servisi'nde sadece oksijen verilip, tansiyonunun ölçüldüğünü iddia eden Akdeniz, 'Ben çok acı çekiyorum hastaneye yatmam gerek diyorum. Buradaki doktor ise, '300 kilo olurken bana mı sordun?' diyerek azarlıyor. Ben artık yetkililerden ve Başbakan'dan bir yardım istiyorum.' diye konuştu. 8 saattir kapıda beklediğini ve zorla hastanenin acil servisinden çıkarıldığını öne süren Akdeniz, kendisinden Salı günü gelmesinin istendiğini söyledi. Akdeniz, kendisiyle Pendik Belediyesi'nden bir ambulansın ilgilendiğini ve hastanelere götürdüğünü belirterek, aynı ambulansı çağırdığını ve çaresiz evine döneceğini ifade etti.

Bu arada hastane yetkilileri, Obezite Polikliniği'nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kapalı olduğunu ve kadının Salı günü gelmesi halinde kendisiyle ilgilenileceğini bildirdi.

YORUMLAR 29
  • melisa ak 15 yıl önce Şikayet Et
    İnsaf yaaaa. nasıl yorumlar yapıyorsunuz! insan allah şifa versin denir!!! hastalık bu!
    Cevapla
  • muz_cumhuriyeti 15 yıl önce Şikayet Et
    insanı yaşat ki devlet yaşasın. gökhan ata herhangi bir köye git ve köyün en çalışkan 10 kadınını sor ve o kadınların yanına git hepsinin ne kadar kilolu olduğunu göreceksin. istersen dene. obezite hormonal bir hastalıktır. kimse kör olduğunu için suçlanamayacağı gibi obezite oluğu içinde suçlanamaz. o doktar 70 sene önce yaşasaydı ve sirozdan kendisine gelen atatürke de benzer bir cevap mı verecekti. eski türklerin delilerini bile Allah\'ın rahmeti sayıp prens gibi baktığını da hatırlatırım. insanı yaşat ki devlet yaşasın.
    Cevapla
  • Mehmet Akif Yerlikaya 15 yıl önce Şikayet Et
    . abtalca yorum yapamayın.İnsan Aşırı derecede yesede bu kiloya ulaşamaz.Çünkü bir sınırdan sonra dengesizlikler başlar.Bu kadın hastalığından dolayı bu kiloya ulaşmıştır. Ne bizim doktorlardan hayır gelir ne de bizim hakimlerden :)
    Cevapla
  • gökhan ata 15 yıl önce Şikayet Et
    doktor doğru söylemişşş. siz hem can boğazdan gelir deyip yiyin hiç çalışmayın yan gelip yatın. tv karşısında. e olaçağı bu. eski TÜRK kadınlarına bakın hiç şişman bulamazsınız. (100 yıl 80 yıl ) önce çünkü TÜRK kadını çalışkandı!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Emre AZAK 15 yıl önce Şikayet Et
    :))))). olay basına yansıdı ya siz o doktoru şimdi görün hasta sağlığına kavuşana kadar başından ayrılmaz artık bizim doktorlar doktor olduklarını basını görünce anlıyorlar
    Cevapla
  • Burcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Malesef hasta 8gun sonra vefa at etti . Hormonal bir rahatsızlığı vardiyemekle alakası yoktu o benim annem di . Yorumları gördükçe yeniden hickiriklara boguldum yazık diğer yorumları yazanlara ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor