İnadına herkesi Hacca gönderecek

Sav'ı İslam Aleminden özür dilemeye çağıran ve Baykal ile mücadalesinin arka planının inanca saygı olduğunu söyleyen Sarıgül, bakın Allah izin verirse ne yapacak?

İnadına herkesi Hacca gönderecek
İnadına herkesi Hacca gönderecek
GİRİŞ 20.05.2008 15:33 GÜNCELLEME 20.05.2008 15:33
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ömer Baykar'ın haberi


Radyo 7'de Ana Haber bülteninden hemen sonra saat 19.00'da yayına giren Mehmet Can'ın sunduğu Haber Analiz Programı Canlı Gündem'e telefonla katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Önder Sav'ın peygambere saygısızlığını yorumladı ve Allah izin verirse kendisinin 70 yaşına gelen herkesi ücretsiz Hacca göndereceğini söyledi.

Sigara yasağında Şişli Belediyesi olarak öncü olduklarını ve üç sene önceden bunu başlattıklarını belirten Sarıgül, yaptıkları denetimlerde yasaklara tam riayet edildiğini belirtti ve 'Sigara içen ya sevinçten ya kederden içer. Kederden içenler inşallah acılarını dindirir ve mutla olur içmezler, sevinçten içenler de sağlıklarına verdikleri zararı kavrar ve onlar da sigarayı bırakırlar' dedi.


CHP GENEL SEKRETERİ İSLAM ALEMİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ


Mehmet Can'ın 'CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hacla ilgili basına yansıyan sözleri üzerine ne hissettiğini' sorması üzerine Mustafa Sarıgül, 'CHP'li Sav'ın söyledikleri ve takındıkları tavır hoş bir tavır değildir ve halk tarafından da tepkiyle karşılanmamıştır. Bu tavırdan da anlaşılıyor ki CHP'liler halkla aralarına yapay bir duvar ördükleri gibi bu duvarı daha da yükseltmek istiyorlar. Genel Sekreten son derece bilinçsiz ve uluorta bu sözleri söylemiştir. Bu sözler İslam dünyasını üzmüştür, inanç sahiplerini üzmüştür ve yurttaşlarımızı CHP'den uzaklaştırmıştır. CHP halkın partisi olmalıdır. Halkın bulunduğu yerde inançlar vardır. Halkımız inançları ve kültürü ile bir bütüntür. İnançlar ve kültür ortadan kalkınca zaten halk diye bir şey ortada kalmaz. İnançlara yapılan saygısızlık halka yapılan saygısızlıktır. Bu da CHP'nin oylarının neden düştüğünün anlaşılması açısından anlamlıdır. Siyasetçiler halkın duyarlı olduğu konularda uluorta konuşamazlar. Genel sekreteni derhal bütün yurttaşlarımızdan ve İslam Aleminden özür dilemelidir.

'BENİM BAYKAL VE ARKADAŞLARIYLA MÜCADELEMİN ARKA PLANI İNAÇLARA SAYGI...'


'Bu tavırlar CHP Genel Sekreterinin zerafetten, nezaketten ve inançlara saygıdan ne kadar uzaklaştığının göstergesidir. Benim Baykal ve arkadaşlarıyla yıllardın sürdürdüğüm mücadelenin arkasında bu yatmaktadır. Bundan 25 gün önce Sayın Baykal tüm Türkiye'de ateş yaktırdı, 'Din de bizimdir halk da bizimdir' diye ama ne kadar tezata düştüğü ortadadır. Allahım bana bir gün imkan verirse 70 yaşın üzerinde olan ihtiyaç sahibi bütün yurttaşlarımı Hacca göndermeyi ben kendi borcum olarak görüyorum. Ve Hac görevini yerine getirmek isteyen yurttaşlarımıza karşı yapılan bu seviyesiz konuşmayı da şiddetle kınıyorum' dedi.

'İNANÇ İKTİDARA ULAŞMAK İÇİN KULLANILMAMALIDIR'

'Türkiye'deki dini siyaset söylemi iktidar kadar muhalefe için de kullanılıyor. Sizin bu sözlerimiz böyle yorumlanabilir., ne dersiniz?' sorusu üzerine Sarıgül, 'İnançsız insan boş bir tenekeye benzer. Allah bizi inançlarımızdan ayırmasın ama inançlar da iktidara ulaşma yolu olarak kullanılmamadır' dedi.

'BAYKAL KEŞKE İNGİLİZ BAYRAĞI ALTINDAKİ TOPLANTIYA GİTMEYİP KÖŞKE GİTSEYDİ...'

CHP Lideri Baykal'ın Cumhurbaşkanı Gül'ün davetine katılmayıp, Kraliçe Elizabeth'in davetine katılmasını nasıl yorumluyorsunuz sorusu üzerine Sarıgül, 'Cumhurbaşkanlığı Makamında Kraliçe Elizabeth'in kabulüne katıymayan Baykal'ın daha sonra İngiliz Bayrağı altında yapılan bir toplarntıya Kraliçe ile birlikte katılması çok esef verici ve üzücü bir olaydır. Ben isterdim ki sayın Baykal İngiliz Bayrağı altındaki bir törene gitmesin de Cumhurbaşkanımız'ın yaptığı bir törene gitsin. Sayın Baykal kafası estiği zaman Cumhurbaşkanına gidiyor, kafası esince de gitmiyor. Devlet anlayışı ve devlet yönetimi bu değildir. Bu İsmet Paşaların ve önceki CHP'li yöneticilerin sergilediği siyasete de bir saygısızlıktır.



(Haber 7)

YORUMLAR 37
  • ÖZGÜR KURUCA 15 yıl önce Şikayet Et
    . ulan Sarıgül hele bir chp genel başkanı olsun, oyum CHP\'ye olacak!!
    Cevapla
  • bahar ılgaz 15 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE ÖZDE ATATÜRKÇÜ SÖZDE DEĞİL!. Tebrik ediyorum sizi Sayın Sarıgül ve İNŞALLAH ATAMIZIN PARTİSİNİ İnönü zihniyetinden kurtarırsın. Allahım sen şu sahte Atatürkçülerden;İnönü kafalılardan ve zararlarından bizleri esirge ve kurtar AMİNN
    Cevapla
  • erzur erzurr 15 yıl önce Şikayet Et
    chplilerin inadina olabilir . ama inadina ibadet olmaz Allah rizasi için ibadet olur.
    Cevapla
  • ceyda dereci 15 yıl önce Şikayet Et
    En az % 50. Sarıgül CHP \' nin başında olsa en az % 50 oy garanti . Ama bunu bir türlü göremiyorlar .
    Cevapla
  • Ahmet Kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    İrtica yapma Sarıgül.... Aslında Şişli\'nin senin elinde olduğuna seviniyorum. İsterdimki Ak Parti saflarında yer alasın. Doğrusu;daha öncede sabahları müslümanları camiye götürdüğünü duymuştum.Adil birine benziyorsun.Bırak CHP zihniyetini Ak Parti sana yeter.Onların çoğu İslam\'ı sevmez.Bu hatayı devamlı yaparlar onlar.Adam resmen inançsızlığını ortaya koydu.Birkaç hafta öncede oldu.Elektrik trafolarını mescit deyip gazetecileri çağırıp hakaret edene ne demeli.Bir dsp bir chp.Al birini vur ötekine.Terazi gibi biri iner biri çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."