Milli Görüş Derneği'nden hukuk zaferi
İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) derneği, Baden-Württemberg Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi'nin 2001 yılı raporunda dernekle ilgili kimi ifadelerin silinmesi konusunda yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı.
Leipzig kentindeki Almanya İdare Mahkemesi, IGMG'nin isteğini haklı bularak, söz konusu ifadelerin, raporda kanıtlanmamasına karşın yer almasının, derneğin temel haklarına yönelik bir müdahale oluşturduğuna karar verdi.
Böylece, daha önce Baden-Württemberg Eyaleti İdare Mahkemesi'nin bu yönde aldığı bir kararı onaylayan Almanya İdare Mahkemesi, Anayasayı Koruma Dairesi'nin gizlilik nedeniyle diğer kimi bilgileri açıklayamamasının da bu durumu değiştirmeyeceğini bildirdi.
Anayasayı Koruma Dairesi tarafından anayasal düzene karşı olduğu kuşkusuyla izlenen IGMG, raporda yer alan kimi ifadelerin asılsız olduğunu ve kuşkular kanıtlanmamasına karşın derneğin anayasa düşmanı bir dernek gibi gösterilmeye çalışıldığını açıklayarak, rapordan kimi ifadelerin silinmesini istemişti.
IGMG'nin, Baden-Württemberg Eyaleti İdare Mahkemesi'nde 2006 yılında kazandığı ilk davadan sonra eyalet yönetimi temyize gitmişti.