Erdoğan, Erhan Göksel'e dava açtı

Başbakan Erdoğan, bir televizyon programında sarf ettiği sözlerle "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle Erhan Göksel aleyhinde 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan, Erhan Göksel'e dava açtı
Erdoğan, Erhan Göksel'e dava açtı
GİRİŞ 28.05.2008 11:02 GÜNCELLEME 28.05.2008 11:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözlerle "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle Erhan Göksel aleyhinde 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Göksel'in 25 Mayıs 2008 tarihinde bir televizyon kanalındaki "Gerçek Gelecek" adlı programa katıldığı kaydedildi.

Dilekçede, Göksel'in, söz konusu programda, "Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlendiği" iddiaları konusunda Başbakan Erdoğan'a yönelik çeşitli ithamlarda bulunduğu aktarıldı. "Göksel'in iddialarının tamamen gerçek dışı olduğu" belirtilen dilekçede, "Haksız ve kötü niyetli olduğu aşikar olan Göksel, bu ifadeleriyle açık bir şekilde Erdoğan'ı zararlandırmayı amaçlamıştır" denildi.

"Erhan Göksel'in bu iddialarının tamamen düzmece ve yalan olduğu" savunulan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Göksel, tamamen gerçek dışı, hayal mahsulü ve hukuka aykırı bu isnat ve ithamlar ile Erdoğan'ın toplum önünde küçük düşürülmesine, şahsiyet haklarının ağır surette ihlal edilmesine sebebiyet vermiştir. Bu durum, Erdoğan'ın manevi şahsiyetinde telafisi güç zararlar meydana getirmiştir. Bu yayınla Başbakan Erdoğan'ın kişilik değerlerinin saldırıya uğradığı açıktır."

"Dava konusu ifadelerin tamamen kasıtlı ve maksatlı olduğu" görüşüne yer verilen dilekçede, "Gerekli hiçbir araştırma yapılmadan, açıklamalarda ismi geçen kişi veya kurumlardan bilgi almadan ve özen yükümlülüğüne uymadan yapılan dava konusu yayının açık bir şekilde haksız ve hukuka aykırı olduğu" ifade edildi.

Dava dilekçesinde, "Erdoğan'ın, yüce Türk halkı nezdinde sahip olduğu itibarı zedelemeye, siyasi kişiliğini karalamaya ve Erdoğan'ı hak etmediği bir konuma düşürmeye matuf dava konusu yayın, hukukun himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırıdır. Basın özgürlüğü, eleştiri hakkı ve haber verme hakkı asla kişilerin şahsiyet haklarının ihlali olarak kullanılamaz. Bir hakkın üçüncü kişiler aleyhinde kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz" denildi.

Dava dilekçesinde, Göksel'den, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 50 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

-SUÇ DUYURUSU-

Erdoğan'ın avukatları, Erhan Göksel hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda da bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Göksel'in iddialarının "tamamen düzmece ve yalan" ifade edilerek, "Göksel'in tamamen gerçek dışı, hayal mahsulü ve hukuka aykırı isnat ve ithamlar ile Erdoğan'a karşı açıkça hakarette ve iftirada bulunduğu" kaydedildi.

Dilekçede, "Göksel'in, Erdoğan'a izafe etmiş olduğu bu eylemler Türk Ceza Kanunu bağlamında suç teşkil etmektedir. TCK'nın 134. maddesi kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimsenin ve 135. maddesi de hukuka aykırı olarak kişisel veriler kaydeden kimsenin cezalandırılacağını düzenlemektedir" denildi.

Dilekçede, Göksel'in, TCK'nın 267. maddesinde düzenlenen "iftira" ve 125. maddesinde yer alan "hakaret" suçlarından cezalandırılması talep edildi.


GÖKSEL'İN İDDİASI NE İDİ?


Flas TV'de her pazar günü yayınlanan ve Yılmaz Tunca ve Erhan Göksel'in sunduğu 'Gerçek Gelecek' programında Erhan Göksel şok eden iddialarda bulundu.


VERSO Siyasal Araştırmalar Merkezi Başkanı Erhan Göksel geçtiğimiz hafta gündeme gelen Anayasa Mahkemesi Başkan yardımcısı Osman Paksüt'ün takip edildiği şeklinde gündeme gelen iddaları destekleyerek 'Bu takibin emrini bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vermiştir' dedi.


2005 yılında örtülü ödenekten Emniyet tarafından alınan iki cihaz var. Bu cihaz gsmleri dinlemek için 200-300 metre kadar yakınında olması gerekiyor diyen Göksel, 'O araç orfda Püksüt'ün eşini dinliyordu. Dinleme yapabilmesi için onu takip etmesi ve onun yakınında olması gerekir.' diye konuştu. Göksel, Paksüt'ün eşinin Melih Gökçek tarafından Ankara doğalgaz enerji ihalesinin özeleştirmesi sırasında lobicilik yaptığını da iddia etti.

YORUMLAR 8
  • ahmet uzun 15 yıl önce Şikayet Et
    YAPMA BAŞBAKANIM. Sayın başbakanımızın türk halkını güldürmek için elinden geleni yapan sayın erhan göksele dava açmayınız.hatta halkımızı güldürdüğü için ona hediye gönderiniz.
    Cevapla
  • Hacı Biçer 15 yıl önce Şikayet Et
    Erhan Bey keşke Mesut Yılmazıda böyle eleştirseydi. Erhan beyi bende seyrettim uslubu hiç de iyi değildi çok hırçın ve kontrolsüzdü ama bu hırçınlığı Mesut Yılmaz döneminde neden göstermedi o günkü icraatlar bu günkü icraatlardan çokmu masumdu kendisine sormak istiyorum.
    Cevapla
  • TÜRK OĞLU 15 yıl önce Şikayet Et
    neden rahatsız oluyorsunuz. orta da rahatsızlık varsa doğruluk payı vardır
    Cevapla
  • sevda gök 15 yıl önce Şikayet Et
    açsın tabii.... ona dava buna dava erdoğan açtığı davalarla tazminatlarla köşeyi döndü zaten...adam doğruları söylüyor kanıtlı ispatlı...flaş tvyede helal olsun bukadar açık bi proğram sunuyor...RAHATSIZMI OLUYORSUNUZ SYN ERDOĞAN
    Cevapla
  • Muhiddin Kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    . Ya bu adam kim ya erhan bilmem ne! Flash tv yi haberlerde iyi diye seyrediyorduk ama bu adam çıktı çıkalı flash tv nin tadı kaçtı.adeta insanın kusacağı geliyor bunu görünce ve dinleyince
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri