Barajlardaki doluluk oranı açıklandı

DSİ, 4 büyük ildeki barajların doluluk oranlarını açıkladı. Bursa'daki barajların yüzde 100 dolu olduğu görülürken en düşük oran Ankara'da çıktı. İşte 4 ildeki doluluk oranları:

Barajlardaki doluluk oranı açıklandı
Barajlardaki doluluk oranı açıklandı
GİRİŞ 28.05.2008 12:17 GÜNCELLEME 28.05.2008 12:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 39.7, İzmir'de yüzde 20.3, Bursa'da ise yüzde 100 olarak belirlendi. Yetkililer, Ankara'daki barajların doluluk oranının ise yüzde 2,2 olduğunu belirtti.

Bu 4 kentte bulunan içme suyu amaçlı barajlardaki ortalama doluluk oranının yüzde 17,2 olarak ölçüldüğünü ifade eden yetkililer, enerji üretimi amaçlı barajların ortalama doluluk oranının da yüzde 43 dolayında olduğunu bildirdi.


EGE'DEKİ BARAJLARDA DOLULUK ARTIYOR


DSİ 21. Bölge Müdürlüğünün faaliyet alanı içinde bulunan Aydın, Denizli ve Muğla'daki barajlarda toplam doluluk oranı, geçen yıla göre 7 puan artarak yüzde 39'a yükseldi.


DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Mayıs itibariyle Kemer Barajında yüzde 40 olan doluluk oranının yüzde 59'a, Geyik Barajında yüzde 34 olan doluluk oranının yüzde 63'e, Mumcular Barajında yüzde 26 olan doluluk oranının yüzde 33'e, Topçam Barajında yüzde 31 olan doluluk oranının yüzde 34'e, Işıklı Gölünde yüzde 64 olan doluluk oranının yüzde 71'e ve Karpuzlu Yaylakavak Barajında yüzde 25 olan doluluk oranının yüzde 84'e yükseldiğini söyledi.


İndap buna karşılık, geçen yıl yüzde 71 olan Gökpınar Barajındaki doluluk oranının yüzde 70, Adıgüzel Barajında yüzde 22 olan doluluk oranının yüzde 21'ye gerilediğini ifade etti.


"Barajların toplam doluluk oranı, geçen yılın aynı döneminde yüzde 32 iken, bu yıl 7 puan artışla yüzde 39'a yükseldi" diyen İndap, göletlerdeki toplam doluluk oranının da geçen yıl 26 Mayıs tarihi itibariyla yüzde 53 iken, bu yıl yüzde 68 olarak gerçekleştiğini belirtti.

YORUMLAR 10
  • osmanmert 15 yıl önce Şikayet Et
    İzmir büyükşehirin planı var mı acep. su seviyesi giderek düşüyor. Beyler halka tasarruftan başka ne vadediyor hiç bir şey. Bu yaz zor geçecek.
    Cevapla
  • sami gül 15 yıl önce Şikayet Et
    Eğer başımızda DSP veya.... Eğer şu an başımızda DSP vea başkası olsaydı AKP li güruh hemen salvoya başlardı: \"İŞTE BEREKETSİZLER\" FALAN. Tabi ben öyle demiyorum. Fotoğrafı ortaya koydum... Puhahahaaaa....
    Cevapla
  • yaren yaren 15 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu dostlar a bak ya . bunlar muhalefet olsun diye gece gündüz halı yıkar araba yıkar bahçe sular. nasıl olsa sorumlu Erdoğan. bu tiplerin çocuğu da olmasa yani başbakandan bilecekler. arkadaşlar bu gemide hepimiz yaşıyoruz dikkat edin batarsa hepimiz boğuluruz. mantıklı olun yahu.
    Cevapla
  • Anatolia 15 yıl önce Şikayet Et
    Susuz yaz. Bazıları harıl harıl halı yıkamaya devam ederse daha çok düşer bu oran.
    Cevapla
  • Ayhan ASLAN 15 yıl önce Şikayet Et
    devleti yönetmek. hala bir su politikası uygulamaya koymayanlara yazıklar olsun göz göre göre kuraklığa gidiyoruz. sonunda israil gibi suyu denizden temin edeceğiz. bir litre suyu saflaştırmak için 3 litre benzin harcanıyor neden benim güzel ülkemi güzel insanlar yönetmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı