Laz usulü yangın merdiveni

Karadeniz'de tahta yangın merdiveninden sonra yan dairelerin kullanamadığı ilk katta biten ve kapısı kilitli bir yangın merdiveni keşfedildi!

Laz usulü yangın merdiveni
Laz usulü yangın merdiveni
GİRİŞ 29.05.2008 06:55 GÜNCELLEME 29.05.2008 06:55
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde çift daireli 5 katlı bir binaya yaptırılan yangın merdiveni, görünümü kadar, yapım şekliyle de dikkat çekiyor.

Muhtemel bir yangında yan dairelerin kullanamadığı, zemine kadar uzanması gerekirken birinci katta biten ve içeriden ancak anahtarla açılabilen merdiven, görenlere adeta bulmaca çözdürüyor.

35 yıl Almanya'da usta olarak çalışan ve gördüğü modeli uyguladığını anlatan bina sahibi Münir Asan (54), 'Avrupa'nın yapı kültürünü, imardaki modern yapılaşmayı iyice özümsedim.' dedi.

Asan, muhtemel bir yangında, diğer dairelerden yangın merdivenine açılan kapı olmadığı için bu dairelerde yaşayanların nasıl kurtulacağına ilişkin soruya ise, 'Bu dairelerdekilerin giriş kapısını dolaşarak, merdiven boşluğundaki havalandırma penceresinden geçmeleri ya da karşı komşunun evini kullanmaları gerekiyor.' şeklinde cevap verdi.


(aa)

YORUMLAR 22
  • ibrahim ağaoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    KARADENİZİMM SEVİYORUM SİZLERİ. Ya dostlar size yakışmayan bişey var o renkler ne öyle yaww ayıp siz ki en küçük provatörü parçalayan insanlar tıpkı biz Kahramanmaraş lılar gibi en işlek caddemize Trabzon caddesi demişsek seviyoruz sizleri renkler olmamımış umarım değişir eyvallah
    Cevapla
  • hacer yardım 15 yıl önce Şikayet Et
    . hakikaten karadenizliler hoş insanlar.
    Cevapla
  • mimiga mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    Neden laz olmak sadece Rize ve Artvinden olursan oluyormuş. Of\'u nettun hemşerum Biz Trabzonlu değil Ofluyuz dediğimizde neden Trabzonluyum demediğimizi sorarsınız Sonra da lazlığı kendinize mal edersiniz Of\'tan Rize yarım saat Of\'tan Trabzon 1.5 saat Sizin zaten gözünüz hep Of\'ta olduğundan ve Of\'u bize gözünüz etmediğinden bizi sevmezsiniz:)) Bak lazlığı bile çok gördünüz Trabzon sosyete ama Of has lazdır Köyümde komohtice konuşuluyor Pana ne pen da laz çeçuğuyiiiimm Pen da payçiyiiiim
    Cevapla
  • Hakki Bekar 15 yıl önce Şikayet Et
    Bi Dk... Bi Dk.... 1- Karadeniz fıkralarını uyduranlar da Karadenizlidir 2- Trabzon Laz değildir. Lazlar Rize Pazar ve ilerisinde bulunur 3- Lazlar da Karadenizliler de son derece zeki insanlardır 4- Keskin zeka bazen cidden problem olabiliyor: Başkasına sıradan bir cümle söylendiğinde zaten anlaşılan şey yapılırken laz dediğiniz Karadenizli her ihtimali aklına getirip bazen yanlış yapabiliyor. 5- Bu tür olaylara yine en fazla biz (Karadenizliler) gülüyoruz 6- Ne malum sırf iskan atılmış uyduruk merdiven olmadığı???
    Cevapla
  • halil genç 15 yıl önce Şikayet Et
    ................ bazılarının içi gerçekten fesat ne demek akrabalık bağları gelişir siz herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz?ya sabır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi