40 bin kişi tirit yedi / Video

Halil İbrahim Sofrası'nın bereketine dikkat çekmek için 40 bin kişiye yörenin mahalli yemeği olan 'Tirit' ziyafeti çekildi.

40 bin kişi tirit yedi / Video
40 bin kişi tirit yedi / Video
GİRİŞ 02.06.2008 10:25 GÜNCELLEME 02.06.2008 10:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
Muhammet Taşçılar'ın haberi

Şanlıurfa'da, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Halil İbrahim Buluşmaları' etkinlikleri kapsamında, Halil İbrahim Sofrası'nın bereketine dikkat çekmek için 40 bin kişiye yörenin mahalli yemeği olan 'Tirit' ziyafeti çekildi. Sabah namazının ardından ikram edilen Tirit'ten yemek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Şanlıurfa Valiliği ve Gönüllü Kuruluşlar Aşevi işbirliği ile organize edilen tirit ziyafeti için vatandaşlar sabah ezanında dağıtımın yapıldığı Dergah Camii önünde kuyruğa girdi.

Şanlıurfalı yardımseverlerin desteği ile 6 ton et ile hazırlanan yemekte ayrıca, 10 bin yufka ekmek, bir ton yoğurt, 500 kilo limon ve 500 kilo sarmısak kullanıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve 2 saat süren ziyafete kadınlar için ayrı, erkekler için ayrı kurulan standlar da tirit dağıtımı yapıldı. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, etkinlikler kapsamında Hazreti İbrahim'in cömertliğinden yola çıkarak tirit ziyafetini organize ettiklerini belirterek, 'Hazreti İbrahim deyince ziyafeti, sofrası, misafirperverliği akla geliyor. Hazreti İbrahim'in misafirlerine ikram ettiği tiriti, biz de misafirlerimize ikram etmeden geçemezdik. Çünkü tirit, Hazreti İbrahim'in sofrasının baş yemeğidir' dedi.




YORUMLAR 1
  • Ertan Er 15 yıl önce Şikayet Et
    Yazda geldi sünnet mevlüdlerinden sonra yemek yenir burdada tirit çok güzel canım çekti şimdi :)).
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!