Turiste tecavüze cinayet cezası

Van'ın Muradiye ilçesinde İsviçreli kadın turiste tecavüz ettikleri gerekçesiyle Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 6 sanık, 20 ile 47 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Turiste tecavüze cinayet cezası
Turiste tecavüze cinayet cezası
GİRİŞ 02.06.2008 17:49 GÜNCELLEME 02.06.2008 17:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Muradiye ilçesinde, 31 Mayıs 2006 tarihinde İsviçre asıllı Maja Maria Wüthrich ile erkek arkadaşı Johannes Martin'e yönelik, "nitelikli yağma, silah tehdidiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırı ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklanan S.K, R.T, C.D, N.S, H.S. ve H.Y'nin Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi.

Davanın bugünkü duruşmasında, Erciş ve Bitlis kapalı cezaevlerinde tutuklu sanıklar hazır bulundu.

Müştekiler Wüthrich ve Martin ile avukatlarının katılmadığı duruşmaya, Ramazan Doğan başkanlık etti.

Mahkeme heyeti, üye hakimler Yeşim Arat Uşkun ve Ayşe Didem Özdemir Akça ile savcı Selim Cüre'den oluştu.

Duruşmada, mahkeme heyeti, Van barosu tarafından tayin edilen sanık avukatlarına son savunmalarını yapmak için söz hakkı verdi.

Avukatların ayrı ayrı savunma yapmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı Cüre'nin esas hakkındaki görüşünü bildirdiği duruşmada, mahkeme heyeti, sanıklardan C.D'nin "nitelikli yağma, silah tehdidiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırı ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarını işlediği gerekçesiyle 47 yıl 1 ay, S.K'nin 46 yıl 5 ay 15 gün, R.T'nin 45 yıl 10 ay, N.S'nin 30 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, olayın tek kadın sanığı H.Y. ile diğer sanık H.S'yi de "nitelikli yağma" suçundan 20'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Duruşmadan sonra yoğun güvenlik önlemi altında adliyeden çıkarılan sanıklar, Bitlis ve Erciş kapalı cezaevlerine gönderildi.

İsviçre asıllı Maja Maria Wüthrich, erkek arkadaşı Johannes Martin ile 31 Mayıs 2006'da bisikletle Van'dan Doğubayazıt'a gitmek için Muradiye ilçesi Şeytan Köprüsü mevkisinde kamp yaptığı sırada biri kadın 5 kişinin saldırısına uğramış, erkek arkadaşı Martin'i darbederek ellerini bağlayan saldırganlar, Wüthrich'e tecavüz etmişti.

YORUMLAR 14
  • namik kemal 15 yıl önce Şikayet Et
    Vandaki Tecavüzcüye ağır seza, alanyadakine hafif. bu turistlere tecavüz olay bir iki sene önce alanyada da olmuştu, hatta o olaydaki turist öldürülmüştü. merak ediyorum, o tecavüzcülere ne ceza verildi. yoksa vanlılara ve doğululara ayrı alanyadakilere ayrı bir hukuk mu uygulandı. yada alanya daha laikçi daha avrupai dolayısıyla orada tecavüz daha mı hafif bir eylem olarak görüldü.
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 15 yıl önce Şikayet Et
    ceza. Bu nitelikteki suçlara en ağır ceza verilmelidir.Aileleri de rezil olacak şekilde uygulanacak bir idam cezası önleyici olabilir.Başka türlü bu suçların önüne geçemeyeceğiz.Hayvanlarda dahi tecavüzün olmadığını göz önünde bulundurursak;tecavüzün ne denli ağır bir suç olduğu ortaya çıkmış olur.Bu mahluklar yaşamamalı.
    Cevapla
  • yorum luyorum 15 yıl önce Şikayet Et
    . önceleri anadoludaki vatandaş, (kendisine karşı yapılan bu suça karşılık olarak) namusum ve şerefim herşeyin üstünde gelir deyip cezanın en ağırı olan idam cezasını (kendisi) verir ve idamın infazını da (kendisi) yapardı.fakat kimileri için insanların namusu,onuru,şerefi çok da önemli birşey değildir.bunlara karşı işlenen suçlara karşılık önemsiz bir ceza verilmesi yeterlidir diye düşünenler yok değil belkide.fakat yargı bu konuda gereken kararı umarım verecektir.
    Cevapla
  • arcan mstf 15 yıl önce Şikayet Et
    ****. ooh ağzına diline sağlık hakimin. bide içerdekiler ceza verecek onlara... ama ilerde inş. hafifletme yapmazlar.
    Cevapla
  • merve kalyoncu 15 yıl önce Şikayet Et
    \"bu ne perhiz bu ne lahana turşusu\" diyesi geliyor insanın.... insanlarda ALLAH korkusu olmazsa, imanlar zayıf olursa, birde sizin gibi tecavüz haberi verirken bile nerdeyse tecavüz sahnesini canlandıracan resimler ve videolar veren medyamız olursa... bu tecavüzlerin ardı arkası hiç kesilmez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"