Marmara depreminin korkunç sesi

1999'ki Marmara depreminde bir fabrikanın güvenlik kamerasının kaydettiği görütüler ilk kez yayınlandı. Görüntüler depremin korkunç yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Marmara depreminin korkunç sesi
Marmara depreminin korkunç sesi
GİRİŞ 18.06.2008 14:23 GÜNCELLEME 18.06.2008 14:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da düzenlenen . Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, Türk Nefroloji Derneği ve Tabibler Odası işbirliğiyle 'Afetlere Genel Bakış ve Kurtarma Faaliyetleri' konulu Nefroloji semineri verildi. Kültür sarıyında veriler seminere Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Tabibler Odası Başkanı Selçuk Mızraklı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal marşının okunmasının ardından seminerde bir konuşma yapan Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, depremle ilgili bilgilendirme çalmışmalarının olduğunu belirterek, 'Diyarbakır'da Ulusal Medikal Kurtarma ekibiyle ilgili bir çalışmamız var. Bu çalışmalarımızı bitirdik. Yaklaşık olarak 100 pirsonelimizi bu konuda eğiterek profesyonelleştirmeye çalıştık. Tabiki bu önlemleri ve eğitimleri verirken, ayrıca il sağlık müdürlüğü olarak kendi müdürlük binamızın hemen ön kısmında bir mobil ameliyathane ve ulusal medikal ekibinin bir deprem olması halinde kullanacağı cihazlar ve eşyaların kurtarılması için bir çalışmamız var.'dedi.

Daha sonra konuşmak için kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever yanında getirdiği bir CD ile 1999 yılında Marmara bölgesinde yaşanan depremin bir fabrikanın güvenlik kamerasından çekilen görüntüleri sinevizyon gösterimi ile davetlilere izletti. Katılanların adeta kanını donduran bu görüntüler depremin ne kadar korkunç bir olay olduğunu gözler önüne serdi.

YORUMLAR 7
  • Onur Kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    . Her ne kadar düzmece olsa da deprem gerçeğini hatırlatması açısından önemli bir haber.
    Cevapla
  • halil yarbaşı 15 yıl önce Şikayet Et
    BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLARI TÜRKİYEDE OLACAK DEPREMLER ALLAHIN EMRİNE BAŞKALDIRMANIZDAN OLACAKTIR. Anayasa mahkemesinin başörtüsüne özgürlük kararını iptal ettiği günden beri türkiyenin dört bir yanından deprem haberleri geliyor son bir yıldır kurana ve peygamberimize olmadık hakaretlerin yapıldığı ülkemizde nur süresi 31. ayeti inkar etmek süreti ile ALLAHA sen doğruyu bilemezsin ancak biz biliriz diyen chp ve yandaşlarının yüzünden ALLAHIN gazabı her geçen gün yaklaşıyor marmara denizi kaynamaya başladı artık bu son ikazları iyi anlayıp tövbe etmek gerekir ALLAHIN gücü her şeye yeter isyan faydasızdır
    Cevapla
  • istanbul esenler 15 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat!. Evet haber yanlış ancak bu görüntülerin bir atom bombası denemesi olduğu da yanlış.Görüntülerdeki sese iyi kulak verin.Amerika\'daki bir depremden bahsediyor, Adapazarı\'ndaki depremden değil.Kaldı ki o toplantıda depremin ne kötü bir şey olduğundan bahsediyorlar ve deprem günü askerlerimizin çektiği görüntülerle de bunu destekliyorlar.Allah böyle kötü günler yaşatmasın milletimize.Duamızı edelim ancak unutmayın ki önleminizi almanız da şart.Ne olur önleminizi alın.
    Cevapla
  • Ahmet Tokmak 15 yıl önce Şikayet Et
    Hakketen Atom Bombası Görüntüleri. Erdem Alphae dediği doğru. Eskiden insanları kandırmak kolaydı ama artık internet diye bişey cıktı dimi yani. Daha dikkatli olunması lazım yalan ve duzmece için :)
    Cevapla
  • erkan terzi 15 yıl önce Şikayet Et
    gece gündüz. 17 Ağustos Marmara Depremi -. 17 Ağustos 1999, saat 03:02\'de merkezi Kocaeli-Gölcük olan, Richter 7.4 şiddetinde büyük bir deprem burada anlatılan gece yarsı olan bir deprem ama ne hikmetse yayınlanan videoda gündüz cekiliyor benim bilmedim başka bir marmara depremi daha mı var yada tüm Türkiye nin bilmediği vede haber7 bunu yayınlıyor yorumsuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı