Anadolu ve Fen Liseleri için Son Fırsat: 4. Yerleştirme

MEB, “Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Öğretmen Ve Anadolu Liseleri İle Sağlık Meslek Liselerine 4. Yerleştirme İşlemi İle İlgili Açıklama” yayımladı

Anadolu ve Fen Liseleri için Son Fırsat: 4. Yerleştirme
Anadolu ve Fen Liseleri için Son Fırsat: 4. Yerleştirme
GİRİŞ 11.09.2009 00:00 GÜNCELLEME 11.09.2009 00:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

. MEB’in açıklamasına göre 3. yerleştirmeden sonra boş kalan kontenjanlar için 4. yerleştirme işlemi yapılacaktır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz SBS, YGS-LYS ve KPSS Dershanesi olan Dershanet’in Akademik Danışmanı Ali Rıza Bayzan, öğrenci ve velilerin büyük bir çoğunluğunun hatta ilköğretim okulların birçoğunun 4. yerleştirmeden haber olmadığına dikkat çekiyor. Bayzan, toplam 5513 boş kontenjanın öğrenciler için ciddi bir fırsat olduğunu vurguluyor.

MEB’in “Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Öğretmen Ve Anadolu Liseleri İle Sağlık Meslek Liselerine 4. Yerleştirme İşlemi İle İlgili Açıklama”sı şöyle

“Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde öğrenci alan okullarda 2009-2010 Öğretim yılında 9. sınıfta öğrenim görecek öğrencilerin seçme, yerleştirme ve kayıt işlemleri 07 Eylül 2009 tarihinde tamamlanmıştır.

Yükseltme Tercih 4 için boş kontenjanlar (PDF)

Ancak, bu işlemlerin sonucunda Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinde 173, Anadolu Liselerinde 4389, Anadolu Öğretmen Liselerinde 162, Sağlık Meslek Liselerinde 789 olmak üzere toplam 5513 kontenjanın boş kaldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu kontenjanların değerlendirilmesi açısından, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzunda, 'Tercihinde Yükselme İşlemi' başlığı altında yer alan  esaslara göre yeni bir yerleştirme işlemi daha yapılacaktır.

SBS Tercih 4 için boş kontenjanlar  (Excel)

Bu yeni yerleştirmede; başvurular 11–14 Eylül 2009 tarihleri arasında ilgili ilköğretim okulu müdürlüklerinden, doğrudan öğrenci velisi tarafından elektronik ortamda yapılacak olup, yerleştirme sonuçları 16 Eylül 2009 tarihinde Bakanlığımızın internet sitesinde (http://www.meb.gov.tr)  yayımlanacaktır. Kayıt hakkı kazananların kayıtları ise 16–18 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”
KAYNAK: (HABER 7)
YORUMLAR 2
  • nur güL 14 yıl önce Şikayet Et
    yerLeştirme. ben 1.yerLeştirmede geLen anadoLu Lisesi' ne yerLeştim istediğim anadoLu Lisesi oLmadı ama yinede yerLeştim.4.yerLeştirmeden hiç haberim yoktu çok boş kontenjan kaLmış.Ben 2.yerLeştirme yapmayı düşündüm açıkta kaLırım diye korkup vazgeçtim.
    Cevapla
  • Bilal Kara 14 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi oldu. Boş kontenjanlar sebebiyle 4. yerleştirme yapıldı. Bence çok iyi oldu bende başvurdum bekliyorum inşallah hayırlısı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı