Turkcell iki ay içinde geri ödeyecek

Bizbize Kamu Her Yöne 1200 tarifesinde yaptığı değişiklik nedeniyle tüketicileri mağdur eden Turkcell, fazla tahsilatı 2 ay içinde herhangi bir başvuru olmaksızın geri ödeyecek.

Turkcell iki ay içinde geri ödeyecek
Turkcell iki ay içinde geri ödeyecek
GİRİŞ 10.12.2009 16:25 GÜNCELLEME 10.12.2009 16:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış
Bazı abonelerin ve Tüketiciler Birliği’nin BTİK’e başvurmaları üzerine Turkcell’in Bizbize Kamu Heryöne’ tarifesinde yaptığı değişiklik nedeniyle mağdur ettiği tüketicilere fazla tahsilatları iade etmesi yönündeki BTİK kararı 2 ay içinde ve herhangi bir başvuru olmaksızın gerçekleşecek.
 
Turkcell'in Bizbize Kamu Her Yöne tarifesinde, aboneye taahhüt ettiği sürenin içerisinde, aleyhte değişikliğe gitmesi sonrası Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) Turkcell'in aboneden fazla tahsil ettiği paranın iadesine karar verdi. Karar sonrası Turkcell’e başvuran aboneler net bir cevap alamadı. Ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, hakkını arayan tüketiciye verdiği cevapla olaya son noktayı koydu.

362 TL'LİK FATURA 90'A DÜŞTÜ
 
Bizbize Kamu Her Yöne 1200’ tarifesine üye olan Muhammet Çeliktaş, 1200 dakika için  35 TL ve 1000 SMS için 23 TL karşılığı bu tarifeyi kabul etti. Ancak Turkcell’in tarifede yaptığı değişiklikle, 1200 dakikalık görüşme sonrası 362 TL ödedi. Faturaya telefonla itiraz eden Çeliktaş’ın faturası 90 TL’ye indirildi. Tüketici bu indirimi yeterli bulmayarak 35+23 TL üzerindeki tutarın da iade edilmesini talep etti. Ancak Turkcell, tarifede değişiklik yapma hakkı olduğunu belirtip, değişiklik gerekçesini de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu kararına bağladı.
 
Muhammet Çeliktaş durumu BTİK’e bildiren bir şikayet maili gönderdi. Bu konuda yoğun şikayet alan  BTİK geçtiğimiz günlerde bu tarifeyle ilgili aldığı kararı tüketicilere mail yoluyla duyurdu.

BTİK'İN KARAR ALMIŞTI
 
BTİK yaptığı açıklamada; "BizBize Kamu Her Yöne 1200’tarifesine ilişkin olarak Kurumumuza yapılmış şikayetler incelenmiş olup, 'BizBize Kamu Her Yöne 1200' tarife seçeneğinin 01.01.2011 tarihine kadar sürdürüleceği bilgilendirmesinin gerek kamuoyuna gerekse Kurumumuza yapılması nedeniyle işletmeci tarafından haklı bir nedene dayanmaksızın ahde vefa ve sözleşmeye bağlılık kurallarının gereklerine aykırı olarak, tarife seçeneğinde aboneyi mağdur eden değişikliklerin yapılamayacağına” karar verdi.
 
Kurul gerekli düzenlemenin bir ay içinde yapılması gerektiğine, abonelerden tahsil edilen fazla tutarlara ilişkin mağduriyetin giderilmesi için gerekli işlemlerin 2 ay içinde yapılacağı kararına vardı.

TURKCELL BTİK'İ SUÇLAMAYA DEVAM EDİYOR
 
Bu karar üzerine tekrar Turcelle’e başvuran Muhammet Çeliktaş Turkcell Müşteri Çözüm Merkezi’nden aldığı cevapla şaşkına döndü. Turcell’den gelen cevap şöyle:
“Düzenlediğimiz kampanyalarda, kampanya kullanımı sırasında ortaya çıkan ve değiştirilmesi gereken noktalar olabiliyor. Tarife koşullarında değişiklik yapma hakkına bağlı olarak, Kamu Her Yöne 1200 paketinde değişiklikler gerçekleştirildi.”
 
“Yapılan değişiklik, içinde faaliyette bulunduğumuz iletişim sektörünü denetleyen ve düzenleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 25.03.2009 tarih ve2009/DK-07/149 sayılı Kurul Kararıyla Turkcell'e tebliğ ettiği; ‘Dakika başına ağırlıklı ortalama çağrı sonlandırma ücretinin (toptan ücretin), her bir abonelik paketi bazında kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan dakika başına ortalama şebeke içi tarifeleri (perakende ücreti) geçmemesinin sağlanmasına yönelik tedbirlerin Turkcell tarafından alınmasının gerekli olduğu’ hükmünü uygulamaya yöneliktir.”
 
Turkcell kampanyasını 500 dakika Turkcell, 500 diğer, 500 de sabit hatlara olacak şekilde değiştirdiği bilgisini de bu mailde verdi.
 
BAŞVURU OLMAKSIZIN İADE GERÇEKLEŞECEK
 
Turkcell’in BTİK kararını hiçe sayan bu cevabı sonrası tekrar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Merkezi’ne başvuran Muhammet Çeliktaş’a verilen cevap tüm kampanya mağdurlarını sevindirecek:
 
"BizBize Kamu Her Yöne 1200" tarife abonesi olanların tarifelerinin Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (Turkcell) tarafından Kararın tebliğinden itibaren 1 ay içerisinde eski haline getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca önceki tarife değişiklikleri sonucu devam eden mağduriyetlerin tamamının Turkcell tarafından Kararın tebliği tarihinden itibaren 2 ay içerisinde herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın mahsuplaşma ve/veya iade yapılması gerekmektedir.”

İŞTE MUHAMMET ÇELİKTAŞ ÜZERİNE KAYITLI TELEFONA GELEN 362 TL FATURA VE 90 TL'LİK ÖDEME MAKBUZU:

kullan
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • sinan 14 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edilecek daha önemli birşey var. Herkes faturasında ki adaletsizlikten bahsediyorki tamam haklıdırlarda. ama kimse 249.00 tl.lik faturada 110.00 tl vergi alan devlete birşey demiyor!!
    Cevapla
  • maverda 14 yıl önce Şikayet Et
    kazıkladılar. bende 1200 dakaya aboneydim her yüne 35 tl idi ancak bana gelen mesajda dakikalarım bülmüşleridi 500+500+500 diye bir mesaj aldım bende her yüne 1500 daka tarifesin geçtim tarifede 45 dediler fakat faturam 61 tele geldi turkcelli kınıyorum hakımı heleal etmiyorum
    Cevapla
  • Mina AKABE 14 yıl önce Şikayet Et
    Ben de Mağğğğğduuuuuruuuuummmm!!!. Her yöne 1200 Kamu tarifesinde bölünmüş şekliyle (500+500+500) Türkcell limitini aşanlara 640 krdan hesap yapılıyor. Önce 380 kr den yapılıyordu. Bana da kabarık bir fatura çıktı. İtiraz ettim netice alamadım. Bildiğini okudular. Numaramı taşımayı düşünüyordum. Düzeltme yaparlarsa iyi olacak. Yine de kızgınlığım geçmez.
    Cevapla
  • ALPER GÜZEL 14 yıl önce Şikayet Et
    aynısı kaynımda var. bende kamu 1200 dakika diye aldım sonradan 500+500+500 yaptılar faaakaat ben sabit hatları çok aramadığım için sabit arama 500 ü elimde patladı. bende mahkemeye verecektim iyi olmuş
    Cevapla
  • ismail ceyran 14 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı. turkcell aynı kazığı bana da attı bende operatör değiştim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle