Ajda Pekkan New York Times'te

ABD'de yayımlanan New York Times (NYT) gazetesi, ''Türk Pop Divası'' olarak nitelendirdiği sanatçı Ajda Pekkan'ın, New York'ta geçen cuma günü verdiği konsere geniş yer ayırdı.

Ajda Pekkan New York Times'te
Ajda Pekkan New York Times'te
GİRİŞ 21.12.2009 20:07 GÜNCELLEME 21.12.2009 20:07

Haber, gazetenin ''sanat'' ekinin arka sayfasında, Ajda Pekkan'ın haber portalı ''TurkishNY.com'' için düzenlenen ödül gecesinde verdiği konserde çekilen büyük bir fotoğrafıyla birlikte ''Kuşakları ve Sınırları Aşan Türk Pop Divasının Müzik Turu'' başlığıyla bugün yayımlandı.

Haberde, Türkiye'de ''Süperstar'' olarak bilinen Pekkan'ın Manhattan Center Hammerstein Balo Salonu'nda verdiği konserdeki şarkılarına, değişik kuşaklardan gelen seyircilerin ellerindeki Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan eşlikte bulundukları, dans ettikleri ve konser sonrasında Pekkan'a çiçekler verdikleri bildirildi.

Pekkan'ın, ''hiç yorulmaksızın ve durmaksızın sürdürdüğü 2 saatlik konserinde şarkılarıyla doğu, batı, kuzey ve güney olmak üzere pek çok kültürü buluşturduğu vurgulanan haberde, Pekkan'ın konserinde, Fransız şarkılarından Latin Amerika müziğine, flamenkodan tangoya, disko müzikten Türk, Ortadoğu ve Batı müziğine dek çok geniş bir yelpazede şarkılar söylediği belirtildi. Gazete, ''uluslararası pop divası olan Pekkan''ın ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in ''Uzun İnce Bir Yoldayım'' adlı şarkısını da son derece güzel yorumladığını yazdı.

63 yaşındaki yıldızın 1960'ların başında şarkıcı ve aktris olarak başladığı mesleki yaşamında hit şarkılara ve milyonlar satan albümlere imza attığı belirtilerek, Pekkan'ın Amerikalı bir dinleyiciye ''parlak ve esnek alto sesiyle'' Amerikalı şarkıcı Cher gibi gelebileceği, ama Pekkan'ın Cher'den daha geniş ve kozmopolit bir dinleyici kesimine sahip olduğu vurgulandı.

Pekkan'ın, 1970'lerde Fransa'da yaşadığı ve orada da bir pop starı durumuna geldiği, Türkiye'yi 1980'de Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Petrol'' adlı parçasıyla temsil ettiği, ayrıca Japonca, Yunanca, Almanca ve İspanyolca dahil pek çok dilde albüm çıkardığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı