Erdoğan'ın Behramoğlu'na açtığı dava başladı

Başbakan Erdoğan ve AK Parti'nin, katıldığı bir televizyon programında, ''Kişilik hakları ve parti tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla Ataol Behramoğlu hakkında açtığı tazminat davasının görülmesine başlandı.

Erdoğan'ın Behramoğlu'na açtığı dava başladı
Erdoğan'ın Behramoğlu'na açtığı dava başladı
GİRİŞ 06.04.2010 13:47 GÜNCELLEME 06.04.2010 13:47

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, davacı Erdoğan ve AK Parti'nin avukatı Muammer Cemaloğlu ile davalı Ataol Behramoğlu ve avukatı Seçil Özdikmenli katıldı.

Avukat Özdikmenli, televizyon programındaki konuşmaların basın ve düşünce özgürlüğü kapsamında yapılan konuşmalar olduğunu belirterek, gerekirse RTÜK'e yazı yazılarak program görüntülerinin istenmesini ve incelenmesini talep etti. Özdikmenli, davanın reddine karar verilmesini istedi.

Davalı Ataol Behramoğlu ise ''Davanın, düşünce özgürlüğüne karşı açılmış bir dava olduğunu'' öne sürerek, ''Bir vatandaş ve aydın olarak düşüncelerini dile getirdiğini ve hakaret amacı taşımadığını'' savundu.

Behramoğlu, ''Ülkenin geleceğine ilişkin endişeler taşıdığı için açıklama yaptığını'' belirterek, davanın reddine karar verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme Hakimi Mehmet Cengiz Çifçi, RTÜK'e yazı yazılarak dava konusu sözlerin sarf edildiği televizyon programının görüntülerinin istenmesine, görüntü mahkemeye ulaştığında uzman bilirkişi tarafından bant çözümünün yaptırılmasına karar verdi.

Hakim Çiftçi, tarafların sosyal ve ekonomik durumları konusunda ilgili yerlere yazı yazılmasına da karar vererek, duruşmayı başka bir güne bıraktı.

Davanın dilekçesinde, Behramoğlu'nun, 12 Ocak 2010'da konuk olduğu bir televizyon programında yaptığı konuşmada, ''AK Parti ve Erdoğan'ın şahsiyet haklarına ağır hakaretlere yer verdiği'' iddia ediliyor.

Dilekçede, Ataol Behramoğlu'ndan, yasal faiziyle birlikte toplam 20 bin TL manevi tazminat talep ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?