Şefteli reçeli öbür reçellerden biraz daha uğraştırıcıdır.Akşamdan şekere yatırıp sabah pişirilirse dahada çabuk olur.
Malzeme Listesi:
1 kilo şeftali(yaklaşık 5 tane)
1,800 gr toz şeker( 200 gr lık 9 su bardağı)
Tarif:
Şeftalinin kabuğunu soyup alma dilimi gibi doğradım.Soyduğum kabukları ve çekirdeğini bir kenara ayırdım.Akşamdan tencereye şeftaliyi koydum.Üstüne şekeri döktümSabahleyin ocağa oturtup ateşte şekerin erimesini ve kaynamasını bekledim.Kaynayınca şeftalilerin tanelerini kevgirle bir kaseye aldım.İçine kenara ayırdığım çekirdekleri ve kabukları koyup şerbet koyulaşıncaya kadar kaynattım arada bir çıkan köpüğünü aldım.Çekirdeği ve kabuklarını çıkartıp şeftali tanesini koydum. İçine 3,4 damla limon sıkıp 3 dakika kaynattım.Ocaktan indirdim.Ilıyınca kavanazlara koyup kaldırdım.Afiyet olsun.
Not:Şeftalinin çekirdeğini ve kabuğunu koymamızın nedeni suyunun renginin koyulaşmasını sağlamak için.Reçel kaynatırken başından ayrılmamak gerekir ocağa taşabilir.Koyulaşıp ,koyulaşmadığını kaymamaya başladıktan 15 dakika sonra küçük bir kabda soğutarak öğrenebiliriz.
Koyulaşmamışsa birazdaha kaynatmamız gerekir.Şekeride önemli bazen 1 tane limonda sıksan şekerlene biliyor her markayı denedim sadece Şafak marka şeker şekerlenmedi.