Tantan 'hayır' diyecek 'hayır' dedirtmeyecek

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, referandumda ''hayır'' oyu kullanacağını belirterek, partisine gönül vermiş vatandaşlara 'evet' ya da 'hayır' diye bir değerlendirmede bulunmayacağını söyledi.

Tantan 'hayır' diyecek 'hayır' dedirtmeyecek
Tantan 'hayır' diyecek 'hayır' dedirtmeyecek
GİRİŞ 01.08.2010 17:41 GÜNCELLEME 01.08.2010 17:41

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, referandumda ''hayır'' oyu kullanacağını belirterek, ''Ancak Yurt Partisi'ne gönül vermiş insanlara, akıllarını özgürce kullanması emrinin dışında, ('hayır' veya 'evet' diyeceksiniz) diye bir değerlendirme içerisinde asla olamayacağız'' dedi.

Tantan, Konya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, siyasetin zaman içerisinde çıkar yapılanmasına döndüğünü gördüklerini, Türkiye'nin bugün de halen aynı tabloyla karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Refah içerisinde, güvenilir, insanların sürekli zihinsel ve fiziki anlamda yönetim içinde olabileceği bir ülke olmak için karakterli, yüksek bir siyasi yapılar zincirine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Tantan, ''Bugün parlamentoda bulunan partiler içinde çok düzgün, namuslu insanlar bulunmasına rağmen genel başkan ve etraflarının tutsaklığı bütün herkesi tutsak almış durumda. Bu dürüst insanlar, hareket ve kabiliyetlerini ülkenin ve halkın menfaatine yönlendiremiyor'' dedi.

12 Eylülde yapılacak referanduma değinen Tantan, şöyle konuştu:

''Halk oylaması bir kamplaşma yarattı Türkiye'de. 'Darbe anayasası', ''12 Eylül anayasası' diye takdim ediliyor. Toplumda hemen hemen herkes yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu hep vurguluyor. Anayasa kabul edildiği günden bugüne kadar bütün siyasi partiler değiştire değiştire anayasanın bütün sistematiği, özü itibariyle tamamen boşalmış vaziyettedir. Ancak 'darbe anayasasını kaldırıyoruz' denilerek getirilen değişiklik Adalet ve Kalkınma Partisi'ni gelecekte yargılanmaktan kurtarmak için kamuoyuna takdim edilen bir değişiklik.''

Tantan, referanduma kendi oyunun ''hayır'' olduğunu belirterek, ''Ancak Yurt Partisi'ne gönül vermiş insanlara, akıllarını özgürce kullanması emrinin dışında, ('hayır' veya 'evet' diyeceksiniz) diye bir değerlendirme içerisinde asla olamayacağız'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı