Üniversite kavgasında Ülkücü genç öldü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Germiyan Kampüsünde bir kaç gündür aralarında gerginlik bulunduğu öğrenilen karşıt görüşlü öğrenciler arasında dün akşam yeniden kavga çıktı.

Üniversite kavgasında Ülkücü genç öldü
Üniversite kavgasında Ülkücü genç öldü
GİRİŞ 10.11.2010 02:40 GÜNCELLEME 10.11.2010 02:40
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

Kampus önünde başlayan kavga, yakındaki otobüs durağına kadar sürdü. Burada evine gitmek için otobüs bekleyen 19 yaşındaki Dumlupınar Üniversitesi Büro Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Hasan Şimşek, aynı sınıfta okuduğu öğrenilen Mehmet Tuğrul (20) tarafından, kalbinden ve çeşitli yerlerinden 4 kez bıçaklandı. Kanlar içerisinde yere yığılan Şimşek, 112 Acil Servis Ekipleri tarafından Kütahya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen polis, kaçmaya çalışan Diyarbakır'ın Ergani ilçesi nüfusuna kayıtlı öğrenci Mehmet Tuğrul'un da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Bazı öğrenciler kampus çevresinde bekleyişlerini sürdürürken, gerginliğin de devam ettiği belirtildi. Polis, üniversite yerleşkesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kütahya Ülkü Ocaklarına bağlı bir grup genç, hastane önünde toplanarak arkadaşlarının durumu hakkında bilgi almak istedi. Bıçaklanan öğrencinin arkadaşlarından bazıları hastane bahçesinde sinir krizi geçirerek bayıldı.

Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Alıç, olayı duymasının ardından hastaneye gelip yetkililerden bilgi aldı. Alıç, aldığı bilgiler doğrultusunda yaptığı açıklamada, "Az önce hastane görevlilerinden aldığım bilgiler doğrultusunda Hasan kardeşimiz hayatını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Bu davaya çok şehit verdik, bir şehidimiz daha oldu. Üç günden beri özellikle emniyete, üstüne basa basa yardım isteyip bilgiler verdik. Bu denli çalışmalarımıza rağmen üçüncü günde cereyan eden olay, yine aynı kişiler bıçakla saldırdı. Daha önce de olmuştu ama emniyet serbest bırakmıştı. Çocuklarımız üç günden beri söylüyor bir şeylerin durulması için illa birinin ölmesi mi gerekirdi diye ama sonuçta bu oldu. Allah rahmet eylesin, ailesine de sabırlar versin. Biz hiçbir şekilde teşkilat olarak bu olayların içerisine giremeyeceğiz. Emniyet güçleri ile istişare yaparak bu vatan hainlerinin cezasını kanun verecek, biz de yakından takip edeceğiz. Ama istenen olay bu olayların içine bizi çekmek ve adımızın geçmesinin ardından karalama kampanyası yapılmak isteniyor. Biz Ülkü Ocakları olarak eğitim öğretim yuvasıyız. Provokatör hareketlere gelmeyeceğiz." dedi.

Alıç, son üç gün içerisinde yaşanan olayları ise şöyle değerlendirdi: "PKK yandaşları Ülkücüler bu okulda okuyamaz, giremez, ülkücü gençlerimize tacizde bulundular ve dün bir kardeşimizi dövdüler. Tüm arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz. Sokaklarda işimiz yok, gelen okulunu okuyup gidecek diyoruz. Emniyetle işbirliği doğrultusunda hareket edeceğiz ama emniyetin ağır ve zayıf kalması işi bu duruma getirdi. Bundan sonra inşallah emniyette savcımız da daha duyarlı davranır. Kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk ama tekrar bulunacağız. İnşallah başka bir şehit vermeyiz. Kütahyalılar sakin olsun, bu olaylar tüm illerde yapılacak ve biz öğrenci kardeşlerimizi uyardık, kimseye uymayın, galeyana gelmeyin diye. Herkes sakin ve sağduyulu olsun. Emniyet, bu işin peşini bırakmayacağı gibi biz de takipçisiyiz. Daha önceden emniyete verdiğimiz 15 kişilik bir liste vardı, hepsi aynı. Yine o öğrenciler emniyette şu anda duyduğumuz kadarıyla 6 kişi tutuluyor. Daha önce de Germiyan Kampüste aynı olay yaşanmıştı. Bıçaklayan kişi cezaevinde yattı çıktı ama üniversite yönetimi kişiyi cezalandırmadı. Ülkücü bir kardeşimiz olsaydı eminim okuldan atarlardı."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 226
  • cemal kerkinç 13 yıl önce Şikayet Et
    üzülüyorum. şu manzarayı görünce üzülüyorum. insanlar birbirini öldürüyor birbirini faşist ve terörist olarak görüyor. hazımsızlık had safhada ama bdp milletvekiliyle mhp milletvekili karşılıklı göbek atabiliyor. BUNU ÇÖZEN ARKADAŞLAR YAZSIN LÜTFEN... taban neden kışkırtılıyor?
    Cevapla
  • kade 13 yıl önce Şikayet Et
    cihan öz??. masal anlatmayı kes... hayal dunyasındasınız hepiniz.. o boluculer kapınıza dayandıgı zaman anlarlırsın anyamı konyamı kuthayamı...
    Cevapla
  • cihan öztürk 13 yıl önce Şikayet Et
    birileri bir donem trabzonlularin milliyetciligini kullanmaya calsiti. simdide saf ulkucu kardeslerimizin milliyetci duygularini kullaniyorlar. ulkucule rkeske birilerina malzeme olmasalar. benim annem bile cok uzuldu olen o gence. cunku bu ulkenin evladiydi. annem dagda olen genclerimizede cok uzulur. onlarin kandirildiklarini ulkuculer gibi cok iyi biliyor. benim annem ilkokul mezunu. ama donen oyunlari universitede okuyanlardan daha iyi biliyor. bu cok tuhaf. biri anneme vatan elden gidiyor dese o devletini savunur ve devlete yonetenlere dua eder. keske herkes uyanik olsa
    Cevapla
  • cihan öztürk 13 yıl önce Şikayet Et
    ayrica belirteyim ulkuculerin dedigi gibi vatan elden gitmiyor.. butun dunya gerlerken turkiye saha kalkiyor. ama bunu bazilari gormek ve kabul etmek istemiyor. cok enteresan. ayrica ulkuculer referandumda tarihi bir hata yapti. cok uzuldum. kabullenemedim. vatan sever dedigim ulkuculer neyi oyladiklarini bile bilmeden hayir dedi ve derin devlete hizmet etti. ergenekonun ve chp nin kuklasi oldu. cok yazik oldu. ulkuculere yakismadi. simdi yine 80 yillardaki gibi sokaklarda kahramanlik yapiyorsunuz. ama farkinda olmadan ulkeyi geriyorsunuz,boluyorsunuz ve kukla oluyorsunu
    Cevapla
  • cihan öztürk 13 yıl önce Şikayet Et
    ulkuculer kurtlar vadisini seyreden cocuklar gibi macera pesinde. simdi olen bu gencin sorumlulugunu kim ustlenecek. bende universite okudum. ama hic boyle bir sey yasamadim. gercekten tanidigim her ulkucu ayni. onlara gore vatan elden gidiyor ve vatanin tek bekcileri kendileri. bence bu psikolojok bir sorun. hepsi kendini bir nevi polat alemdar gibi goruyor. dini bilmiyorlar din hakkinda ahkam kesiyorlar. tanidigim ulkuculerin cogu bira iciyor. ekonomiden anlamiyorlar ama hep ayni slogan. akp ulkeyi satti. abuk sabuk yorumlar. ulkuculuk nereden nereye geldi. cok yazik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü