10 bin bilgisayar öğretmeni isyanda

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan yaklaşık 10 bin bilgisayar öğretmeni, Bakanlığın ihtiyaç fazlası öğretmenlerin atanmasına ilişkin aldığı karardan olumsuz etkilendi.

10 bin bilgisayar öğretmeni isyanda
10 bin bilgisayar öğretmeni isyanda
GİRİŞ 12.02.2011 16:41 GÜNCELLEME 12.02.2011 16:41
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Bakanlık, ders saatleri az olduğu için ihtiyaç fazlası olarak görülen bilgisayar öğretmenlerine yazı göndererek özetle, “Bulunduğunuz okulda ihtiyaç yoksa ya isteyerek tercih yapın ya da resen (rastgele) atama yapılacak” dedi. Bakanlığın bu kararını kabul eden öğretmenler atanırken, kabul etmeyenler ise istemedikleri illere atanmak için sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

MEB’in uygulamaya geçirdiği “Norm fazlası” öğretmenlerin atanmasına ilişkin karardan olumsuz yönde etlendiklerini belirten bilgisayar öğretmenleri şikayetlerini ANKA’ya anlattı. MEB’in bilgisayar öğretmenlerinin durumuna ilişkin tam bir politikası olmadığını savunan öğretmenler, “Mesleğe ilk başladığımızda ilköğretimde bütün sınıflara derse girebiliyorduk. Daha sonra MEB seçmeli ders saatini düşürdü ve orada bir darbe yedik. İkinci olarak da ‘seçmeli ders notla değerlendirilmez’ genelgesi yayınlandı ve bir darbe daha yedik” dedi.

-“FORMATÖR ÖĞRETMENLİK” BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLERİNE YARAMADI-

MEB’in bir süre önce aldığı kararla ilköğretim 4 ve 5. sınıflarda bilgisayar öğretmenleri için ders saatini 2 saate çıkardığını 6, 7 ve 8. sınıflarda ise ders saatinin 1 saat olarak devam ettiğini belirten öğretmenler, “MEB geçen sene bir uygulamaya geçti. Bilişim öğretmenlerinin ders saati az olsun. Mesaileri 06. 00-15.00 arası olmak yerine 08.00-17.00 olsun denildi. Bu şekilde bizleri isteğe bakılmaksızın zoraki formatör öğretmen yaptılar” dedi.

Bilgisayar öğretmenlerine “zoraki formatörlük” verildikten sonra Bakanlığın kendilerine, “4 ve 5. sınıflara bilgisayar öğretmeni giremeyecek” diye bir yazı gönderdiğini söyleyen öğretmenler, “O derse sadece kendi sınıf öğretmeni girilecek dendi. Ve devlet bütün okullara hemen hemen 1 ile 8 adet arası ders kitabı yolladı. Ama ilköğretim öğretmenleri bunu uygulamadı çünkü yeterli bilgisayar bilmiyorlar. Bize de yetkimizi elimizden alarak okulda formatör görevi verdiler” ifadelerini kullandı.

-BAKANLIĞIN “NORM FAZLASI” KARARI ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 90’INI ETKİLEDİ-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı ihtiyaç fazlası öğretmenlerin atanmasına ilişkin kararda, bilgisayar öğretmenlerine özetle, “Bulunduğunuz okulda ihtiyaç yoksa ya isteyerek tercih yapın ya da resen (rastgele) atama yapılacak” denildi. Bakanlığın bu kararının öğretmenlerin yüzde 90’ını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden öğretmenler, “Formatör olarak görevlendirildiğimiz için az dersimiz oluyor. Tabi MEB’de okullara yazı göndererek, öğretmenlere norm (ihtiyaç) yoksa isteyerek tercih yapın ya da rastgele atama yapacağız diyor. Bu şekilde ikna olanlar atandı. Olmayanlar ise bugün yarın atanacak. Bizim formatörlüğe ilişkin valilik onayımız var. Zorla yaptınız” dedi

Her okulda bir tane bulunan bilgisayar öğretmenlerine dokunulmamasını isteyen öğretmenler, “Bu öğretmenler Başbakan’ın talimatıyla hayata geçirilmeye başlanılan Fatih projesinde ister istemez gerekecek” dedi.  

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 118
  • damla 13 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık. Yüksek puanlarla bilgisayar öğretmeni olduk. ama şuan bulunduğumuz durum içler acısı. kadro fazlası olduk,formatör olduk,teknik servis elamanı olduk ,okul memuru olduk ne olduğumuz belli değil artık. ne olacağımızda beli değil.Psikolojimiz bozuldu.Lütfen derslerimizi geri verin.
    Cevapla
  • gaffur 13 yıl önce Şikayet Et
    AKP ye artık oy vermeyceğim.. BT öğretmenlerini bitirdiği için artık AKP ye oy vermeyceğim.
    Cevapla
  • Osman Aga 13 yıl önce Şikayet Et
    BT Öğretmeni Çaresiz Bırakıldı. Yıl 2010 ilköğretim okullarında Bilişim Teknolojileri Dersi %70 azaltıldı. Bu nasıl bir rezilliktir. BT Öğretmenleri Tamirci, İnternet Kafeci muamelesi gören diğer branş öğretmenlerinin iki katı çalışmak zorunda bırakılan bir öğretmen durumuna düşürülmüştür. Eyy MEB titre ve kendine gel!
    Cevapla
  • Kaan Demir 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha Bilişim Öğretmeni mi ? Asla. İmkanım olsada tekrar sınava girsem hayatta en son seçeceğim bölüm Bilişim Teknolojisi Öğretmenliği olacaktır. Haftada 15 saati dolduramadığımız için 2-3 okulda görevlendiriliyoruz. Güya bilişim çağındayız. 1999 da 201 puanla Bilişim tek. öğretmenliğini kazan, 203 puanlada Tıp bölümü öğrenci alsın.. Bu hak helal edilmeyecektir..
    Cevapla
  • can 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne idik ne olduk... Bazen düşünüyorum da üniversite yıllarımı. Eğitim fak. En yüksek puanla girenler bizler idik. Neden bölümümüz yeni, önü açık gelecek vaad ediyor. Şimdi halimize bak. Bunu hak edecek, ne yaptık. daha doğrusu bu yapılanların amacı ne. Neden bilişim çağında bilişim öğretmenlerine bu zulüm yapılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a füze saldırısı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri