Times: Türkiye, kritik bir müttefik

İngiltere'nin Dışişleri eski Bakanı Jack Straw'un Times gazetesi’ne Libya operasyonunu değerlendirdiği bir makalede, "Türkiye, kritik bir müttefik. Bunu hiçe saymak, tam bir aptallık olur" görüşünü savundu.

Times: Türkiye, kritik bir müttefik
Times: Türkiye, kritik bir müttefik
GİRİŞ 28.03.2011 10:11 GÜNCELLEME 28.03.2011 10:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Times gazetesine göre Jack Straw, "Türkiye, kritik bir müttefik. Bunu hiçe saymak, tam bir aptallık olur" başlıklı makalesinde uluslararası koalisyonun, Libya operasyonu üzerinde değerlendirmelerde bulunurken, “Ankara giderek artan nüfuzunu da kullanması gerek” ifadesine yer verdi.

"Türkler ilgisizlikten hoşlanmazlar" diyerek, Libya meselesi konusunda Fransa'nın Türkiye'ye yönelik tutumunu eleştiren eski Dışişleri Bakanı Straw, Fransa'nın geçen hafta Libya'ya yönelik askeri müdahalenin önünü açan zirveye Türkiye'yi kendi ifadesiyle çağırmayı unuttuğunu belirtti. Straw makalesinde, "Türkiye'nin varlığının bir anlaşmanın çıkmasını daha da güçleştirek" ifadesini kullandı.

-TÜRKİYE LONDRA ZİRVESİNE DAVET EDİLDİ-

"Ama Fransızlar zirve günü Türk gazetelerine şöyle bir baksalardı, Türkiye'nin askeri bir koalisyona karşı çıkmak şöyle dursun, bu koalisyonda yer almaya hazır olduğunu göreceklerdi” yorumunu yapan eski Dışişleri Bakanı şöyle devam etti:

“Türkiye ile iyi ilişkiler uzun yıllar İngiltere'nin önceliğiydi. Neyse ki Dışişleri Bakanlığı hafıza kaybına uğramamış. Türkiye yarın Londra'daki Libya zirvesine davet edildi."

Jack Straw BBC Türkçe’nin yansıttığı makalesinde Türkiye'nin bölgesel bir güç haline geldiğine, son on yılda çift haneli büyüme rakamlarından yararlandığına ve Arap dünyasında da herhangi bir Avrupa gücü ya da Amerika'dan çok daha fazla nüfuza sahip olduğuna dikkat çekti.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 1
  • Ömer Faruk Şahin 13 yıl önce Şikayet Et
    ha şu bileydiniz!. Türkiye'siz ortadoğu haram size, bunu unutmayın!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'