Ev arkadaşları Köşk'te birlikte olacak

Londra'da ev arkadaşı olan Durmuş Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Gül artık aynı masayı paylaşacak. Yılmaz ekonomi danışmanı oldu. İşte Cumhurbaşkanının kadrosu:

Ev arkadaşları Köşk'te birlikte olacak
Ev arkadaşları Köşk'te birlikte olacak
GİRİŞ 23.04.2011 12:01 GÜNCELLEME 23.04.2011 12:01

Merkez Bankası’nda görev süresi sona eren Durmuş Yılmaz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ekonomi başdanışmanı oldu.

Londra’da öğrencilik yıllarında ev arkadaşı olan iki isim artık aynı masada çalışmaya başlayacak.

Gül’e finans konularında danışmanlık yapacak olan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı olmasıyla ilgili, “Bu tür işlere talepkâr olunmaz. Görev verilir” dedi.

Çalışma arkadaşı Ertürk

Cumhurbaşkanı Gül’ün, Londra’dan ev arkadaşı olan Yılmaz için yakın çevresine, “Bir sürü yakın arkadaşım var ancak Yılmaz’ı başarılı bulduğum için çağırdım” dediği ifade ediliyor.

Yılmaz’ın yeni çalışma arkadaşlarından biri de eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk. Ertürk de Gül’e daha çok işadamları ile ilişkiler konusunda danışmanlık sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Yılmaz’a geçen hafta veda ziyaretinde danışmanlık konusunu gündeme getirdiği kulislerde konuşuluyor. Yılmaz’ın Köşk’te göreve başlamasına yönelik hukuki sürecin devam ettiği belirtilirken işlemlerin hafta başına kadar tamamlanmaya çalışılacağı kaydedildi.

Yılmaz’a verilecek maaşın ise yeni bir maaş şeklinde olmayacağı ifade edildi. Yetkililer, “Emekli maaşı 4.5 bin liraysa Köşk’te de alacağı 5 ya da 5.5 bin liradır. 5 bin lira maaşın üstüne ek olarak değil tamamlanma şeklinde oluyor” diye konuştu.

Yaş sınırı yok

Cumhurbaşkanı’nın danışmanların yaş sınırına bağlı kalmadan görev yapabilse de Gül’ün görev süresinin dolmasının ardından görevden ayrılabilir. Şu anda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi de tartışmalı.

 Eğer 5 yıl kabul edilirse görev süresi 2012 Temmuz’da, 7 yıl kabul edilirse 2014 Temmuz’da dolacak. Yılmaz’ın da bu durumda Köşk’e kalacağı süre Gül’ün görev süresine bağlı olacak.

kullan

KAYNAK: RADİKAL