Türklerden çevirmenli sosyal ağ

Sosyal ağların altın çağında yaşadığımız bu dönemde hemen hergün yeni bir site daha yayına başlıyor. İşte bu konudaki en ilginç fikirlerden biri ve sundukları.

Türklerden çevirmenli sosyal ağ
Türklerden çevirmenli sosyal ağ
GİRİŞ 25.04.2011 18:51 GÜNCELLEME 25.04.2011 18:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Facebook ile birlikte hayatımıza yerleşen sosyal ağ kavramı, artık Google kadar internetin önemli bir parçası haline geldi. Kullanıcılar mutlaka bu sitelere üye olup yeni arkadaşlarla tanışıyor ya da mevcut tanıdıklarıyla olan ilişkilerini artırıyor.

Dünya çapında milyonlarca kişinin kullandığı sosyal ağ kavramının aslında temelinde bir sorun var. Tüm dünya bu siteler sayesinde bilgi paylaşımı yaparken ortaya çıkan dil sorunu nedeniyle bu içerikleri çok az kişi anlayabiliyor.

Bu yabancı dil sorununa bir grup Türk girişimci çözüm bulmak için yeni bir sosyal ağ sistemi oluşturdu. Godudu.com adlı sitede, sohbet bölümü ve site içerisinde yazılan tüm yazılar otomatik olarak kullanıcıların anadiline çevriliyor.

Bu büyük çeviri işini ise Google Translate benzeri programlar sunmuyor. Kullanıcılar bildikleri dillerdeki kelimeleri çevirerek sitenin sözlük kapasitesini genişletebiliyor. Godudu'ya üye olduğunuz zaman sistem size çeviri yapabileceğiniz dilleri soruyor.

Çeviri Sistemi Nasıl Çalışıyor?


Siteye ulaşmak için tıklayınız..

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, yaptığınız seçimlere göre ise isterseniz çeviri sistemine girerek buradaki anlık konuşmaları ya da mesajları çevirebiliyorsunuz. Bu çeviriler otomatik olarak sisteme kaydediliyor. Böylece her seferinde yeni bir çeviri yapmak yerine sistemde onaylanmış olan düzgün çeviriler kullanılıyor.

Sitenin çeviri bölümünde ise kişiler arasındaki konuşmalar gözükmüyor. Sadece tercüme edilmesi gereken yabancı cümleler özel bir bilgi bankasında toplanıyor. Şimdilik 30 bin üyesi olan godudu.com, sohbet bölümünde yüzde 100 Türkçe çeviri vadediyor.

Site yöneticilerine yönelttiğimiz sorular üzerine önümüzdeki aylardan itibaren, Godudu'nun platform üzerinde paylaşılan her kelimeyi dilimize çevireceğini öğrendik.

(ShiftDelete.Net)

Sizce bu site tüm dünyada yaygın bir sosyal ağ platformu olacak mı?

YORUMLAR 1
  • üye 12 yıl önce Şikayet Et
    google da yapıyor bunu. önerin var mı seçeneğiyle daha iyisini önerebiliyorsun google translatorde. extra bir emeğe gerek yok eğere uzun vadeli düşünecek maliyet hesaplamaların yoksa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...