Bisikletle Mekke'den Papa'ya mektup

''Mekke-Roma Dünya Barışı Bisiklet Turu'' kapsamında Mekke Emiri Halid el Faysal'ın yazdığı mektubu Papa 16. Benediktus'a götüren ekipte 4 Türk'ün yanısıra tek kadın da Hollandalı.

Bisikletle Mekke'den Papa'ya mektup
Bisikletle Mekke'den Papa'ya mektup
GİRİŞ 30.04.2011 13:27 GÜNCELLEME 30.04.2011 13:27

''Mekke-Roma Dünya Barışı Bisiklet Turu'' kapsamında Mekke Emiri Halid el Faysal'ın yazdığı mektubu Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'a götürecek Türk ve Hollandalı 22 bisikletçi, Denizli'den geçti.

Mekke'den yola çıktıktan sonra Suriye üzerinden Türkiye'ye giriş yapan ve Kilis, Gaziantep, Afyonkarahisar güzergahını takip ederek Denizli'ye gelen bisikletçiler, iki günlük konaklamanın ardından turlarına yeniden başladı.

Denizli Polisevi önünden Uşak'a gitmek üzere hareket eden ekipte yer alan Türk grubu lideri Hakkı Can Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grupta bulunan 22 bisikletçiden 4'ünün Türk olduğunu söyledi.

Önemli bir görevi yerine getirmek üzere bu turu gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirel, ''Dinlerarası kardeşliği pekiştirmek ve bu temaya vurgu yapmak için Suudi Arabistan'dan Roma'ya kadar pedal çevireceğiz. Denizli'de bizi misafir eden dostlarımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.

Gruptaki tek bayan bisikletçi olan Hollandalı Margaret Maria Antonia da Türkiye bulunmaktan ve gösterilen misafirperlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Karayolarında polis ekipleri, jandarma ve ambulanslar bize eşlik ediyorlar. Escortla birlikte gidiyoruz sürekli. Bu da bizi çok motive ediyor. Turun her günün ayrı bir macerası var, bununla mücadele etmemiz gerekiyor. Çok güzel bir proje. Ayrıca tur sayesinde toplanacak bağışlarla çeşitli yardımlar yapılacak. Bu bize ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor'' diye konuştu.

İslam ve Hristiyan dünyasının sembolik merkezleri olan Mekke ve Roma arasında bir köprü oluşturan 22 bisikletçi, medeniyetlerin beşiği yolculuğuna Denizli'nin ardından Uşak üzerinden Bursa, İstanbul'a gidecek. Türkiye'nin ardından Yunanistan'a geçerek Atina'ya gidecek olan ekip, 12 Mayıs'ta Vatikan'a ulaşmayı planlıyor.

Dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm dünyada kardeşliği, dinlerarası hoşgörü ve iyi niyeti vurgulamak ve bu konuya dikkat çekmek için düzenlenen ''Mekke-Roma Bisiklet Turu'' 3 Nisan'da Mekke'den başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir