BM'den Türkiye'ye Suriyeli göçmen takdiri

BM Sözcüsü Martin Nesirky, Türk yetkililerin, olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeliler'e yardım etmede son derece iyi çalıştıklarını, talep etmeleri halinde de BM'nin yardıma hazır olduğunu söyledi. Nesirky, Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyelilerle ilgili bir soru üzerine, hem Türk hükümetinin hem de Türk Kızılayı'nın Suriyelilere yardım etmede çok iyi çalıştıklarını, sınırdan geçenler için çadır kentler kurduklarını belirtti. BM İnsani İşler Ofisinden aldığı bilgiye göre, şu anda sınırdan Türkiye'ye geçenlerle Türk yetkililerin ilgilendiğini, Türk hükümetinin BM'den yardım talebinde bulunmadığını belirtti. Nesirky, ''Türkiye talep ederse BM elbette yardım etmeye hazır'' diye konuştu. Nesirky daha önce de aynı konuyla ilgili sorular üzerine, Türk yetkililerin Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e yardımda son derece çabuk ve cömert davrandıklarını belirtmişti.

BM'den Türkiye'ye Suriyeli göçmen takdiri
BM'den Türkiye'ye Suriyeli göçmen takdiri
GİRİŞ 15.06.2011 08:28 GÜNCELLEME 15.06.2011 08:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nesirky, Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyelilerle ilgili bir soru üzerine, hem Türk hükümetinin hem de Türk Kızılayı'nın Suriyelilere yardım etmede çok iyi çalıştıklarını, sınırdan geçenler için çadır kentler kurduklarını belirtti.

BM İnsani İşler Ofisinden aldığı bilgiye göre, şu anda sınırdan Türkiye'ye geçenlerle Türk yetkililerin ilgilendiğini, Türk hükümetinin BM'den yardım talebinde bulunmadığını belirtti. Nesirky, ''Türkiye talep ederse BM elbette yardım etmeye hazır'' diye konuştu.

Nesirky daha önce de aynı konuyla ilgili sorular üzerine, Türk yetkililerin Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e yardımda son derece çabuk ve cömert davrandıklarını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • orhan koksal 12 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü batı. Takdir yetmez, sizlerde taşın altına elinizi koyunuz. Nedense bu olaylar hep müslüman nüfusun olduğu corafyalarda oluyor. Bu göç etmek zorunda kalan insanlar hiristiyan olsaydı batı dünyasının tavrı böyle cılız mı olurdu? İki yüzlü batı.
    Cevapla
  • yasin dağlar 12 yıl önce Şikayet Et
    türk insanı darda kalana yardım eder.. sureye deyil yunananistanın başına bile gelse türkiye komşularına ve bütün insanlara yardım eder.ecdadımızda böyle yapardı.bütün dünya anlasın türkiye insan hakları ve demokrasiden yanadır.haksızlığa kim uğrarsa hep onun yanında olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı