Memurun gözü kulağı bugün Meclis'te

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme için beklediği yasada geri sayım başladı.

Memurun gözü kulağı bugün Meclis'te
Memurun gözü kulağı bugün Meclis'te
GİRİŞ 02.04.2012 12:00 GÜNCELLEME 02.04.2012 12:00
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tasarı bugün Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Memurların ve memur emeklilerinin gözü kulağı Meclis'te. 2012 yılı zamlarının belirleneceği toplu sözleşmenin yapılması için gerekli yasanın çıkmasını bekleyen memurlar, Meclis'ten gelen haberlere kilitlenmiş durumda

Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı bugün Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte hükümet memurların zammını 15 Mayıs 2012'ye yetiştirmeyi hedefliyor. Zam 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacağı için 5.5 aylık fark birden ödenecek.

2B DE GENEL KURUL'DA

Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde bu hafta 2B olarak adlandırılan orman özelliğini yitirmiş arazilerinin satışını öngören Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı ile Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı da yer alıyor. 3 tasarı da temel kanun olarak görüşülecek. Genel Kurul, bugün, yarın, 4 Nisan Çarşamba ve 5 Nisan Perşembe günleri saat 24'e kadar çalışacak.

YORUMLAR 13
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    YAŞADIK YAŞADIK. Hükümetimizi dört gözle bekliyoruz.Allah hükümetimizden razı olsun. bizi zamlara doyurdu! Yine doyurucu bir zam bekliyoruz! Gerekirse 18 ay daha bekleriz! Durmak yok devammmmm!
    Cevapla
  • KARADENIZ KARASIN 12 yıl önce Şikayet Et
    Musa Irmak. Kuyruklardan kurtulmak istiyorsan memura değil hükümete dert yanacaksın.10 kişinin yapacağı işi bir kişiye yüklersen bekleyeceksin yapacak bir şey yok.Yani şu iğneyi aman kendinize hiç batırmayın.Ne kadar uğraşıyorsunuz memurla madem ki memur bu kadar alıyor ediyor yatıyor vs siz de memur olsaydınız ya.İş boş laf yapmaya gelince aslan kesiliyorsunuz.
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    Memur zammı. isterlerse kendi vekil aylıklarına yaptıkları yüzde 50 lik zam gibi bir gecede yaparlar. ama bekletmek işlerine geliyor,tam bir işveren (PATRON)taktiği... özel sökterden emekli olduğum için bilirim bu yolları--- sattığımız malın parasını alamadıkta,ondan maaşları 2-3 gün sonra verecem,kriz var bu sene maaşlara fazla zam yapamıyacam ,çeki tahsil edemedikte maaşlar biraz gecikecek...ama bir bakardıkki bize böyle diyen patronun oğlu işyerine yeni alınmış son model bir arabayla gelmiş...hemen babasından fırça---oğlum bu arabayla buraya gelme demedim mi,uyandıracaksın milleti.
    Cevapla
  • musa ırmak 12 yıl önce Şikayet Et
    mamurun gözü. mamurların gözü her ay bir yerlerde. halbuse gözleri akıllarını birazda işlerine verseler ya. bu kuyruklardan kurtulsa millet.
    Cevapla
  • musa ırmak 12 yıl önce Şikayet Et
    mamurun gözü. size bir şey diyimmi? mamurların gözü esnafın cebinde. mesela benim işyerimde br mamurun iki maaşı kadar malzeme yok onunla geçimimi yapmaya çalışıyorum. çok şükür etraftaki mamurların hepsinin gözü cebimde. allah gözlerini doyursun. 35 bin alan doktorda memnun değil, 2200 alan öğretmende.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi