Hakkari

Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

11:56 30 Ağustos 2015
Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de törenler düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Van'da, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunduğu tören, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fikret Gencer'in tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adem Çelik, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kamu kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve askeri erkan katıldı. 

- Hakkari

Hakkari'deki tören de valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törende Piyade Binbaşı Selçuk Korkmaz, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. 

Tören, Vali Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal'ın tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.

Hakkari Belediyesi'nden katılımın olmadığı törenlere, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Şahin, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve askerler katıldı. 

- Muş

Muş'ta da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayan törende de günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Tören, Vali Vekili Ercan Öner, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmail Işık ve Belediye Başkan Vekili Şerafettin Subaşı'nın tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. 

- Bitlis

Bitlis'te, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı. 

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hayretin Tümen'in günün önemine ilişkin konuşması ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.