Hakkari

Hakkari'de "kardeşlik sofrası" kuruldu

14:35 02 Ekim 2015
Hakkari'de "kardeşlik sofrası" kuruldu

Hakkari'deki bir köyün muhtarı, köye atanan öğretmenleri evinde kurduğu yer sofrasında misafir etti, Yüksekova ilçesinde ise göreve başlayan öğretmenler için kokteyl verildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca bir süre önce Hakkari'ye atamaları yapılan öğretmenler, görevlerine başladı. Yaşanan terör olaylarına aldırış etmeden bölgeye gelen öğretmenleri, vatandaşlar da ilgiyle karşıladı.

Hakkari'ye bağlı Kırıkdağ köyünün muhtarı Necmi Adıyaman, köydeki Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okuluna atanan 35 öğretmen ile 10 öğretmen ailesini evinde ağırladı.

Adıyaman, misafirlerine evin salonunda kurulan yer sofrasında yöresel yemekler ikram etti. 

Öğretmenleri kendi evlatlarından ayırt etmediklerini söyleyerek, "Köyümüze atanan öğretmenler bizim kardeşimizdir. Onların başımızın üstünde yeri var" diyen Necmi Adıyaman, "Elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olacağız. Her zaman yanlarındayız. Kapılarımız 24 saat kendilerine açıktır. Batıda yaşayan vatandaşlara sesleniyorum; Hiç çekinmeden Hakkari'ye gelsinler. Hakkari insanı misafirperverdir. Misafirlerini başının üstünde taşır. Hepimiz kardeşiz. Gelen her misafirin başımızın üstünde yeri var" ifadesini kullandı.

- Yüksekova'da öğretmenler için kokteyl

Yüksekova ilçesinde de atanan 404 öğretmen için öğretmenevi bahçesinde kokteyl verildi.

Kaymakam İbrahim Çenet, kokteylde yaptığı konuşmada, göreve başlayan öğretmenlere başarı dileğinde bulundu.

Eğitimin önemine değinen Çenet, "İstanbul'dan, İzmir'den, Çanakkale'den, Ankara'dan yani ülkemizin birçok yerinden öğretmen arkadaşlarımız buradalar. Farklı kültürleri, farklı lehçeleri, farklı güzellikleri de buraya getirdiniz. Onun için bizler sizinle gurur duyuyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya'nın da öğretmenlere yeni görevlerinde başarılar dilediği programın ardından günün anısına öğretmenlerle fotoğraf çektirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.