Hakkari

Hakkari'de terör operasyonu

15:03 07 Ekim 2015
Hakkari'de terör operasyonu

Yüksekova ilçesinde yürütülen arazi arama faaliyeti esnasında 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerince yapılan arazi arama çalışması sırasında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, 5-6 Ekim'de Yüksekova kırsalında yürüttüğü arazi arama tarama faaliyetinde 2, Gürkavak-Taşyazı bölgesi arasında ise bir bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Olayla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Bölgemizdeki operasyonlar, duyarlı vatandaşlarımızın yardım ve desteğiyle başarılı şekilde devam etmektedir. Vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyonlarda bir makineli tüfek, 2 AK-47 Kalaşnikof silah, Doçka uçaksavar silahı mühimmatları, keskin nişancı tüfeği, makineli tüfek ve bu silaha ait çok miktarda mühimmat, 3 dolu şarjör, el bombası, roket sevk fişeği, mutfak tipi büyük tüp, 10 piknik tipi küçük tüp, 10 metre kablo, muhtelif çeşit ve miktarda yaşam malzemesi, büyük boy telsiz, 10 dağ tipi kaya delme aleti, 10 hilti ucu, akü, pil, koli bandı, elektrik kablosu ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.