Hakkari

"Dünya Hayvanları Koruma Günü"

10:02 22 Ekim 2015
"Dünya Hayvanları Koruma Günü"

Hakkari'de öğrencilere "hayvan sevgisi" anlatıldı

 Hakkari Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından "Dünya Hayvanları Koruma Günü" etkinlikleri kapsamında, ilkokul öğrencilere "hayvan sevgisi" konusunda eğitim verildi.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nde görevli Orman Mühendisi Halime Temirağa ve Gıda Mühendisi Rukiye Kızılban, öğrencilere hayvan sevgisi, hayvanların zor şartlarda yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılanmasının önemi, hayvanlara şefkatle yaklaşılması gerektiği konularında eğitim verdi.

Hayvanlara yönelik sevginin daha iyi anlaşılabilmesi için okullarda mama ve su kaplarıyla uygulamalı eğitim veren mühendisler, hayvan ve doğa sevgisiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Mühendislerden Halime Temirağa, "Bu eğitimlere bundan sonra da devam edeceğiz. Okullarda verdiğimiz eğitim çalışmasında öğrencilere sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan mama ve su kaplarından da dağıttık. Ayrıca sokak hayvanlarına yardımcı olabilmeleri için bazı mahallelerdeki vatandaşlarımıza da bu kaplardan dağıttık" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.