Hakkari

Anne ve babasının izinde Hakkari'de

11:07 12 Kasım 2015
Anne ve babasının izinde Hakkari'de

YILMAZ KAZANDIOĞLU / NECMİ ERTUŞ - İzmirli fizik öğretmeni Şermin Kaya, 39 yıl önce anne ve babasının görev yaptığı Hakkari'de öğrencilere eğitim hizmeti sunuyor.

Yıllar önce anne ve babasının sağlık hizmeti verdiği Hakkari'de Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne atanan Şermin Kaya, öğrencileri geleceğe hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaya, AA muhabirine, 1976 yılında babası Sedat Kaya'nın Hakkari'ye doktor olarak atandığını, annesi Sevgi Kaya'nın da kentte hemşire olarak görev yaptığını anlattı.

Anne ve babasının yaklaşık 4 yıl Hakkari'de çalıştığını belirten Kaya, ailesinin 1980 yılında kentten ayrıldığını ifade etti.

- "Öğrencilerin bize ihtiyacı var"

Hakkari'nin sanıldığı gibi bir yer olmadığını dile getiren Kaya, kentte görev yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Anne ve babasının görev yaptığı kentte bulunmanın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"1976 yılında babam işinden dolayı buraya gelmiş. Daha sonra annem de eş durumundan dolayı atanmış. Uzun bir süre burada kalmışlar. Atamam Hakkari'ye çıktığı zaman bu konu çok konuşuldu. Onların tüm anılarını dinledim. Eskiden Hakkari'nin nasıl olduğunu, nasıl bir evde yaşadıklarını, insanların nasıl olduğunu bana anlattılar. Bana Hakkari ile ilgili çok güzel şeyler söylediler. Daha sonra benimle Hakkari'ye geldiler. Eskisine göre çok daha gelişmiş bir şehir gördüler. Zaten halkı için çok güzel şeyler söylemişlerdi. Ben onların da söylediklerinin ötesinde burayı çok sevdim. Burada olmak çok güzel."

Öğrencilere eğitim vermenin sevincini yaşadığını ve mesleğini zevkle yaptığını anlatan Kaya, her şeyin çok güzel gittiğini ve ortama alıştığını ifade etti.

"Çok mutluyum, her şey çok güzel. Gelirken biraz heyecanlıydım ama şu anda alıştım. Görev aşkıyla tüm öğrencilerimizle bir arada keyifli zaman geçiriyoruz" diyen Kaya, "Hakkari'ye atananlar ilk aşamada çekiniyor. Gelirken havaalanında bazı öğretmen arkadaşlarla karşılaştık. Bazıları ağlıyordu fakat bu tamamen ön yargılardan ibaret. Herkes buraya gelmeli. Buradaki öğrencilerin de bizlere ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Kente gelecek öğretmenlere çağrıda bulunan Kaya, ilk aşamada herkesin belli korkular ve ön yargılarla göreve başladığını fakat kentin sanılanın aksine çok güzel bir yer olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.