Hakkari

24 Kasım Öğretmenler Günü

11:02 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki köylerde öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerine hediye olarak yöresel kıyafet ile ürünler verdi.

Irak sınırındaki Gündeş köyü Güzeldere mezrasındaki Çağdaş Yaşam İlkokulu öğrencileri, öğretmenlerine yöresel kıyafet ve ürünler ile yün çorap, yünden yapılan süs eşyaları hediye ederek, günlerini kutladı.

Çığlı köyündeki Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlköğretim Okulu öğrencileri ise hediye olarak otlu peynir, ceviz, yoğurt, tandır ekmeği ve elma getirdi.

Ankaralı öğretmen Fatma Duru, eylülde Hakkari'ye atandığını belirterek, "Yaklaşık 2 bin kilometre uzaktan geliyorum. Buraya gelmek benim için kolay olmadı ama artık alıştım. Sınırın sıfır noktasındayız ancak öğrencilerimle çok mutluyum. Hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

Çok mutlu ve huzurlu olduğunu anlatan Duru, "Öğrenciler bana yöresel hediyeler getirdi. Annelerinin ördüğü yün çorap, otlu peynir, tandır ekmeği, ceviz, elma gibi hediyeler aldım" dedi.

Diyarbakırlı öğretmen Fatma Türk ise eylüldeki atamada Hakkari'ye geldiğini ifade etti.

Köyde öğretmenlere getirilen hediyelerin, batıdakilerden çok farklı olduğunu kaydeden Türk, şöyle konuştu:

"Çocukların yöresel kıyafet, yoğurt, peynir getirmesi beni çok mutlu etti. Burada doğal ve samimi bir ortamda yaşıyoruz ve çok mutluyuz. Köy halkı çok samimi, bizi sahipleniyor. İnanılmaz şekilde değer veriyorlar. Buralara görevi çıkıp gelmeyen arkadaşlarıma sesleniyorum, hiçbir şekilde ön yargıyla yaklaşmayın ve gelip buralarda yaşayın."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.