Hakkari

Yüksekova'daki terör operasyonu

15:32 24 Kasım 2015
Yüksekova'daki terör operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda silahıyla yakalanan kişinin, geçmiş yıllarda ücretli öğretmenlik yaptığı bildirildi.

Yüksekova'da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Kaymakam İbrahim Çenet, öğretmenlerin ülkenin farklı yerlerinden gelip burada zor koşullarda görev yaptığını aktardı.

Öğretmenlerin hiçbir ideolojinin esiri olmayacağını kaydeden Çenet, "Öğretmen aydınlık adam olacak, öğretmenin her zaman alnı açık olacak, dünyayı takip edecek ve medeni bilgilerle, pozitif bilgilerle kendini sürekli bir devinim içerisinde geliştirecek" dedi.

İlçede yaşanan olaylara değinen Çenet, şöyle devam etti:

"Bazen toplumsal olaylar yaşıyoruz. Sonra arkadaşlarımız bir yerde elinde keskin nişancı silahı olan, kanas silahı olan birini alıyor, bir bakıyorsunuz bu adam geçen senelerde Esendere beldemizde ücretli öğretmen yaptırdığımız biri çıkıyor. Şimdi eline kalem alması gereken bir öğretmen, çocukları aydınlık yarınlara hazırlaması gereken bir öğretmen nasıl olur da bu kadar ideolojik saplantıların içerisinde kendini bırakır ve kendisini, ülkesini karanlığa boğar."

- "Ülkesine faydalı bireyler yetiştirelim"

"Burada kaldığınız süre boyunca, çalışarak, alın teri dökerek, mücadele ederek zamanla basamakları birer birer çıkarak ülkenin faydasına çalışacak bireyler yetiştirdiğine inandığımız nesiller yetiştirelim" diyen Kaymakam Çenet, şunları söyledi:

"Sokaklarda görüyorsunuz, annesi, babası ve büyüklerine saygısı olmayan daha 8 yaşında eline taş, 14 yaşında molotofkokteyli, 15 yaşında da eline silah verilen bir çocuktan hiçbir şey beklemeyin. Bu o ailelere yapılan en büyük kötülüktür. Biz artık bu toplumun yaşadığı acılara yeter diyoruz, bunların sonu yok. Sokaktaki çocuğa bakıyorsunuz en sefil, en fakir çocuklar. Peki neden kendi çocuklarını sürmüyorlar da hep gariban ailelerin çocukları sürülüyor."

Çocukların iyi yetiştirilerek, doktor, avukat, hakim ve iş adamı olabileceğini ifade eden Çenet, "Bunu yaparsan bu çocuklara ve ailelere en büyük iyiliği yapmış oluruz. Mahalle mahalle gezip insanlara akıl verenlerin çocuklarının İstanbul, İzmir ve Ankara gibi yerlerde özel kolejlerde okuttuklarını biliyoruz. Bu halkın çocukları değersiz mi? Ya da sizin çocuklarınızın kanı çok mu değerli? Onun için kimse kimseyi aldatmasın" diye konuştu.

Etkinlik yeni atanan öğretmenlerin yemin etmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.