Hakkari

Hakkari'de yöresel yemekler ticarete dönüştü

15:20 25 Kasım 2015
Hakkari'de yöresel yemekler ticarete dönüştü

Hakkari'de kadınlar tarafından açılan yöresel ev yemekleri lokantası yoğun ilgi görüyor. 

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde açılan iş yeri, Yunan mitolojisinde güçlü ve cesur kadını simgeleyen "Hera" ismini taşıyor.

Keskin, yaptığı açıklamada, yöresel ev yemekleri yaptıkları iş yerinde 3 kadının çalıştığını belirterek, kadınlar tarafından yapılan yemeklerin misafirlere ev ortamını yaşattığını söyledi.

Hakkari'de kadınların her alanda kendini gösterebileceği, ifade edebileceği, geliştirebileceği ve yetiştirebileceğini ortamlar yaratmaya çalıştıklarını aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"Hakkari'de böyle bir mekana ihtiyaç duyulduğunu hissettik. Böyle bir girişimimiz oldu. İş yerimizi mantı üzerine açtık. Daha sonra yanına ev yemekleri ekledik. Her gün değişik ev yemekleri yapıyoruz. İş yerimiz genelde kadın ağırlıklı. Hijyene çok dikkat ediyoruz. İnanıyorum ki bunu başaracağız. Hera, Yunan mitolojisinde güçlü ve cesur kadının simgesidir. Biz de kadının güçlü ve cesur olduğunu, her anlamda kendini ifade edebileceğini düşündük. Kadınların her anlamda kendilerini geliştirebileceği ortamlar yaratmaya çalışıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.