Hakkari

Hakkari Belediyesinden "kül" uyarısı

14:05 26 Kasım 2015
Hakkari Belediyesinden "kül" uyarısı

 Hakkari Belediyesi soba ve kalorifer küllerinin gelişi güzel dökülmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Kenttin değişik mahallelerinde vatandaşların küllerini gelişigüzel çevreye bırakması, belediyeyi harekete geçirdi. Belediye Başkanlığı insan sağlığı ve çevre kirliliğine neden olan bu durumun ortadan kaldırılması için vatandaşlara uyarıda bulundu.

Vatandaşlardan küllerini çöp dökme noktalarına dökmemelerini, küllerin torbalara konulup belirlenen çöp dökme noktalarına bırakmalarını isteyen Belediye Temizlik İşleri Müdürü Erhan Okay, şöyle konuştu:

"Çok ciddi çevre kirliliği oluşmuş durumda. Bu tüm vatandaşların sağlığını tehdit ediyor. Çevre kirliliğinin oluşturulduğu güzergahları öğrenciler ve çocuklar kullanıyor. Özellikle bunu önemsememiz gerekiyor. Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden bu duruma bir an önce son verilmesi ve önlem alınması hususunda halkımıza ricada bulunuyoruz. Halkımızın soba küllerini torbalarda, belirlediğimiz çöp dökme noktalarına bırakmalarını istiyoruz. Halkın bu duyarlılığı göstereceğine olan inancımız tamdır." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.