Hakkari

Şemdinli'de, "Haydi Kızlar Pansiyona" Projesi

10:53 27 Kasım 2015
Şemdinli'de, "Haydi Kızlar Pansiyona" Projesi

Şemdinli ilçesinde, "Haydi Kızlar Pansiyona" Projesi hayata geçirildi.

Türkiye ve Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca yürütülen proje, ilçede uygulanmaya başlandı.

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, projenin tanıtımı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve projenin ortağı Seyyid Abdullah Şemdini İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu ziyaret ettiklerini belirtti.

Çalışma salonları, lavabo, tuvalet ve sosyal faaliyet salonlarının rehabilitasyonuyla, bu okulun albenisini artırmayı planladıklarını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında fizik rehabilitasyonuyla şartları iyileştirilen pansiyon velilere tanıtılacak. İlçeye bağlı 20 köyde özellikle kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması, okulu terk etme riski bulunan kızlar belirlenerek velilerle görüşeceğiz. Yerel bilinçlendirme faaliyetlerinde maddi durumu düşük 100 kız öğrenciye eğitim materyali ve promosyonu dağıtılacak. Kız çocuklarının okulu terk etme oranlarının düşürülmesi ve ortaöğretim eğitimi hususunda yerel bilinçlendirme faaliyeti yürüterek bin 650 veliye seminer verilecek. Bununla eğitim bilincinin arttırılmasını hedefliyoruz. Ayrıca ilçeye bağlı köy okullarında 100'ü aşkın öğretmene kız çocuklarının okullaştırılması konusunda farkındalık düzeylerini arttırıcı seminerler verilecek."

Tekin, 12 ay sürecek bu proje kapsamında, 4 kişinin de istihdam edileceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.