Hakkari

Diyarbakır'daki terör saldırısı

17:36 28 Kasım 2015
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Hakkari'de basın açıklaması düzenlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan basın açıklamasının ardından çıkan çatışma sırasında Elçi'nin hayatını kaybetmesi, Hakkari'de protesto edildi. 

KESK Hakkari Şubesi önünde bir araya gelen sendika üyeleri, STK temsilcileri, DBP ve HDP İl yöneticileri, Bulvar Caddesi'ndeki belediye binasına yürüdü. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, bir insan hakları savunucusu, aydın ve barış elçisini kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi.

Elçi'nin yaptığı basın açıklaması sırasında başından vurularak öldürüldüğünü hatırlatan Akbulut, "Katledenlere lanet olsun. Tetiği çeken ve çektirenlere lanet olsun. Üzgünüz, öfkeliyiz. Ama susmayacağız. Tahir Elçi'nin mirası olan barışı ve insan haklarını haykırmaya devam edeceğiz. Ülkemizdeki çatışma sürecinin bir an önce barışçıl bir sürece evrilmesini istiyoruz. Bu kaos ortamından çıkmanın yolu demokrasinin, insan haklarının ve barışın inşa edilmesidir. Tahir Elçi'nin ailesi şahsında tüm sevenlerine, insan hakları savunucularına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.