Hakkari

Minik Hüzeyfe'yi nefessiz bırakacaklardı

13:54 30 Kasım 2015
Minik Hüzeyfe'yi nefessiz bırakacaklardı

Şemdinli'de yaşamını 3 yıldır solunum cihazına bağlı sürdüren 5 yaşındaki Hüzeyfe Fırat'ı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulansa terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendi. 

Uzun namlulu silahla gerçekleştirilen saldırıdan şans eseri kurtulan minik Hüzeyfe, hastaneye başka bir ambulansla nakledildi. 

Alınan bilgiye göre, Şemdinli'nin Üzümkıran köyünde 3 yıl önce dereye düşerek ağır yaralanan ve hayatını solunum cihazına bağlı sürdüren Hüzeyfe Fırat, fenalaşınca Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Buradaki müdahalenin ardından Van'daki hastaneye sevki kararlaştırılan hasta için ambulans bulundu. 

Ablası Meryem Fırat'ın refakatinde yola çıkan hastayı taşıyan ambulans, Yüksekova ilçesi yakınlarında teröristlerin uzun namlulu silahla gerçekleştirdiği saldırıya uğradı.

Saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı ancak araçta hasar oluştu.

Hasar gören ambulans Şemdinli'ye döndü, minik Hüzeyfe, olay yerine çağrılan başka bir ambulans ile Yüksekova Devlet Hastanesine yetiştirildi.

Hasta buradan sevk edildiği Van'daki özel hastanede yoğun bakıma alındı.

-"Büyük bir şok yaşadık"

Kardeşi Hüzeyfe'yi ambulansta yalnız bırakmayan ablası Meryem Fırat, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Hüzeyfe'nin, 3 yıl önce evlerinin yakınından geçen dereye düştüğünü ve o günden beri solunum cihazına bağlı yaşadığını belirten Fırat, şöyle konuştu:

"Kardeşim yoğun bakımlık bir hasta. 3 gündür Şemdinli Devlet Hastanesi acil bölümünde sevk bekliyorduk. Şemdinli ve Yüksekova'da çocuk doktoru yoktu. Hakkari'de ise kardeşim için yatak bulunamadı. 3 gün hastanede kaldıktan sonra Van'da kardeşim için yer bulundu. Ambulansla yola çıktık ancak Yüksekova girişinde saldırı oldu. Ambulansa kurşun isabet etti ama nereden geldi, nasıl oldu hiç bilmiyoruz. Büyük bir şok yaşadık. Yaşadıklarımızı anlatamam, o kadar zordu ki."

Yüksekova Devlet Hastanesine başka bir ambulans ile getirildiklerini aktaran Fırat, şunları söyledi:

"Yüksekova'da 2 saat bekledikten sonra Van'a sevkimiz gerçekleşti. Keşke böyle bir durum olmasa ve rahatlıkla hastalarımızı hastaneye götürebilsek, ambulanslara saldırı olmasa. Zaten sıkıntılı bir bölgede yaşıyoruz. Ambulans ve yer zor bulunuyor. Tam bulundu derken yolda böyle bir saldırı olması, bizi çok mağdur etti." 

-"Küçücük bedeni iğne ve ilaçlara dayanmıyor"

Yatalak kardeşinin tedavisi için yardım çağrısı yapan Fırat, "Kardeşimi il dışına götürüp tedavi ettirmek istiyoruz ancak olanaklarımız el vermiyor. Burada imkanlarımız çok kısıtlı, perişanız. Kardeşim tedavi olursa hiç olmazsa bu işkenceden kurtulur. Küçücük bedeni iğne ve ilaçlara dayanmıyor artık. Yaşıtlarıyla gülmesini, eğlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.