Hakkari

Yüksekova'da hasta kurtarma operasyonu

09:55 24 Ocak 2016
Yüksekova'da hasta kurtarma operasyonu

Yüksekova ilçesinde kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köydeki şeker hastası Ekrem Çakmak (58), ekiplerin dört saatlik zorlu çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

Bölgede iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ve sağlık ekipleri ise köylerdeki hastalara ulaşılabilmesi için seferber oluyor.

İlçe merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Altınoluk köyünde rahatsızlanan şeker hastası Ekrem Çakmak'ın yakınları durumu 112 acil sağlık hizmetlerine bildirdi.

Ambulans, köy yoluna giremeyince İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekiplerinden yardım istendi. Köy yolu dört saatlik çalışmanın ardından ulaşıma açıldı.

Yolun açılmasıyla köye girebilen sağlık ekipleri Çakmak'a ilk müdahaleyi evinde yaptıktan sonra, köylülerin de yardımıyla hastayı ambulansa Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırdı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle köy yolunun sürekli kapandığını belirten Nurettin Çakmak, aniden rahatsızlanan ve şeker hastası olan babası için yardım istediklerini anlattı.

Çakmak, "Köy yolu sabahtan beri kapalı. Babam da şeker hastası olduğu için bugün aniden rahatsızlandı. Ayakları şişmiş durumda. Yol kapalı olduğu için hastaneye götüremedik. Bu nedenle ekiplerden yardım istedik. Şimdi yolun açılmasıyla beraber babamı hastaneye ulaştıracağız. Yardımımıza koşan ekiplere çok teşekkür ederiz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.