Hakkari

AK Parti'nin Hakkari'de görevlendirdiği vekiller

18:35 08 Şubat 2016
AK Parti'nin Hakkari'de görevlendirdiği vekiller

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı Hakkari için görevlendirdiği 3 milletvekili, kentte incelemelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görevlendirilen AK Parti İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Belma Satır ile Kocaeli milletvekili Cemil Yaman, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hakkari'ye geldi.

Milletvekilleri, partilerince bir otelde verilen yemeğe katılarak burada kentin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Milletvekili Dalkılıç, konuşmasına Kürtçe "hoş geldiniz" diyerek başladı. Dalkılıç, AK Parti'nin Hakkari'de vatandaşları sahipsiz bırakmayacağını söyledi.

"İsterdik ki 1 Kasım'da buradan milletvekili çıkaralım ama inşallah 2019'da burada milletvekili çıkaracağız. Ancak 2019'a kadar AK Parti Hakkari'yi sahipsiz bırakmayacak" diyen Dalkılıç, "Hakkari'deki kardeşlerimizi, burada yaşayan vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmayacak. Devletin bütün imkanları ile inşallah hem hizmetleri buraya gelmeye devam edecek hem de kardeşliğin önünde olan engellerin her biri kalkacak, kucaklaşma devam edecek" ifadesini kullandı.

Devletin sanki bu bölgede halka zulüm ediyormuş gibi bir algı operasyonunun yapılmaya çalışıldığını kaydeden Dalkılıç, şunları söyledi:

"Hayır burada yaşayan halkın, burada yaşayan kardeşlerimizin özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Onların üzerinde hiçbir vesayet istemiyoruz. Kürt halkı özgürdür, özgür olmak durumundadır. Bu noktada hiçbir vesayetin altına girmelerini istemiyoruz. Verilen mücadele bunun mücadelesidir. Onun için biz kardeşlerimizle aramızda hiçbir engel istemiyoruz. Dolayısıyla bunun adı bölgede kardeşlerimizin özgürce yaşayıp, huzur içerisinde yaşayabileceği bir ortamın sağlanması. Bunun için mücadele veriyor devletin tüm birimleri, tüm kademeleri."

Milletvekili Satır da kentin sorunları hakkında bir rapor hazırlayacaklarını anlattı. Gönüllü olarak Hakkari'nin vekili olduklarını kaydeden Satır, şöyle dedi:

"Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Özellikle bu bölgede yaşadığımız sıkıntılar var. Ancak Türkiye tarihine baktığınız zaman çok badireleri atlatmış bir toplumuz. Kardeşlik hukukumuzu devam ettirdiğimiz sürece, birbirimizi sevip saydığımız sürece, kol kola girdiğimiz sürece inşallah bunların da üstesinden geleceğiz. Çünkü bizim için önemli olan insandır, insanın yaşamasıdır, insanın değerli olmasıdır."

Milletvekili Yaman ise Hakkari'ye hizmetkarlık yapacaklarını vurgulayarak, "Telefonlarımız açık. İstediğiniz zaman bizlere ulaşabilirsiniz. Bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Biz Hakkari'ye inşallah elimizden geldiği kadar hizmet edeceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.