Hakkari

Sur'daki terör saldırısı

20:16 08 Şubat 2016
Sur'daki terör saldırısı

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı Hakkari için görevlendirdiği 3 milletvekili, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın ailesine taziyede bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Hakkari için görevlendirilen AK Parti İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Belma Satır ile Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, kentteki programlarının ardından Durankaya Beldesine geçti.

Türk bayraklarının asıldığı Zeve Camisi'ne giden milletvekilleri şehidin babası Salih Özatak ile yakınlarına başsağlığı dileyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taziye dileklerini iletti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, taziyede yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun şehidin ailesine "başsağlığı" dileklerini ifade ederek, "Hepimizin başı sağ olsun. Rabbim onu cennetine aldı. İnşallah biz de ona kavuşacak ameller işleriz" dedi.

Dünya hayatının gelip geçici olduğunu ve herkesin bir gün öleceğini vurgulayan Dalkılıç şöyle devam etti:

"Herkes hayatını bir şey uğruna veriyor. Birileri körü körüne kandırılmış şekilde veriyor, birileri de dinine, imanına, vatanına, bayrağına inanmış bir şekilde canını Rabbine şehit ediyor. Şehidimize Rabbim rahmet etsin. Sizlerin yüreğine sabır yağdırsın. İnşallah son şehidimiz olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok selamları var. Şehidimizin babasına, kardeşlerine çok selamları var. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun çok selamları var. Selam ve başsağlığı dileklerinde bulundu. Dua ediyor size. Bundan sonra kabul ederseniz biz sizin evladınızız. Bir şehit babasının evladı, kardeşi olmaktan şeref duyarız. Bu bizim için en büyük şeref."

Milletvekilleri, şehit için dua ettikten sonra beldeden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.